Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Gheorghe Piperea, la Daily Income: Cred că doamna Udrea ar trebui să ceară să i se ridice imunitatea

Avocatul Gheorghe Piperea, la Daily Income: Cred că doamna Udrea ar trebui să ceară să i se ridice imunitatea

Avocatul Gheorghe Piperea, la Daily Income: Cred că doamna Udrea ar trebui să ceară să i se ridice imunitatea
05 Feb 2015   •   10:50

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat, în ediţia de joi a emisiunii Daily Income, dosarele de corupţie în care este implicată Elena Udrea. Acesta consideră că Udrea ar trebui să ceară să i se ridice imunitatea şi semnalează  o serie de "coincidenţe" din dosarele "Microsoft" şi "Bute".

„Eu cred că doamna Udrea, dacă este consecventă ea însăşi, ceea ce se întâmplă rar la politicieni, este clar că trebuie să le ceară celor din Comisia Juridică să i se ridice imunitatea. (...) Eu cred că ar trebui să ceară să i se ridice imunitatea pentru că numai în felul acesta poate rapid să-şi dovedească nevinovăţia pe care o clamează pe la televizor”, a declarat Piperea.

Avocatul consideră că în cazul Elenei Udrea „există nişte coincidenţe, nişte bizarerii”. „Uitaţi-vă la suma de 500.000 de euro despre care se spune că domnul acesta Pescariu, tenismenul, i-ar fi dat doamnei Udrea mită în dosarul Microsoft. Este exact aceeaşi sumă pe care o invocă doamna Udrea ca fiind dată de fostul ei soţ, domnul Cocoş, ca să îl finanţeze pe domnul Sebastian Ghiţă”.

"Dosarul Bute are patru ani de zile. A fost declanşat sub conducerea DNA a domnului Morar, actualmente judecător la Curtea Constituţională. Nu s-a întâmplat absolut nimic în ceea ce o priveşte pe doamna Udrea timp de patru ani de zile. Se începe în acest dosar cu o cerere de arestare. Din punctul de vedere al procedurii penale, acest lucru este inacceptabil. (...) Mă tem că o să ne trezim cu decizia CEDO care o să spună: “Cum ai putut să arestezi persoana asta fără să-i iei măcar o singură frază de declaraţie în calitate de inculpat?”. Mă refer că, înainte de a se cere încuviinţarea ridicării imunităţii pentru a se dispune arestul, în dosarul Gala Bute, doamna Udrea nu a fost audiată sub nicio formă”, a precizat avocatul.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close