Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Lucian Bolcaş: Ceea ce se întâmplă în justiţie în ultimii 10 ani nu poate fi comparat cu nicio perioadă din existenţa justiţiei româneşti

Avocatul Lucian Bolcaş: Ceea ce se întâmplă în justiţie în ultimii 10 ani nu poate fi comparat cu nicio perioadă din existenţa justiţiei româneşti

Avocatul Lucian Bolcaş: Ceea ce se întâmplă în justiţie în ultimii 10 ani nu poate fi comparat cu nicio perioadă din existenţa justiţiei româneşti
de S.T.    |    27 Feb 2015   •   22:34

Avocatul Lucian Bolcaş a vorbit, vineri, la "Exces de putere", despre modul în care se face justiţie în România, fiind de părere că "ceea ce se întâmplă în justiţie în ultimii 10 ani nu poate fi comparat cu nicio perioadă din existenţa justiţiei româneşti".

Procuroarea Camelia Sutiman este specializată în îngroparea dosarelor fostului preşedinte Traian Băsescu, dar, potrivit avocatului, "niciun procuror în asemenea situaţie nu a păţit nimic".

În ianuarie 2005, în calitate de procuror DNA, când Traian Băsescu abia fusese instalat în funcţia de preşedinte, Sutiman a făcut pierdut dosarul acestuia de spălare de bani.

Mai precis, a transformat o sesizare a Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, din dosar penal, în lucrare diversă, pe care a clasat-o, astfel încât să nu existe obligativitatea comunicării ei şi să nu poată fi atacată de Oficiu, a arătat Oana Stancu, vineri seară, la Antena 3.

"Niciun procuror în asemenea situaţie nu a păţit nimic, aşa că de riscat pe antecedente nu există vreun risc", a spus avocatul Lucian Bolcaş, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, întrebat fiind ce riscă un procuror care îngroapă un dosar penal prin transformarea lui în lucrare diversă.

"Ceea ce se întâmplă în justiţie în ultimii 10 ani nu poate fi comparat cu nicio perioadă din existenţa justiţiei româneşti. Sunt nişte lucruri care depăşesc orice fel de imaginaţie. Sunt acte care dispar din dosar şi nimeni nu se interesează de existenţa lor, sunt soluţii care se dau contradictoriu în aceeaşi zi în dosare absolut identice, sunt oameni despre care se uită să mai fie cercetaţi în dosare. Toate astea la un loc au căpătat un nume: statul de drept", a mai spus avocatul.

Citeşte şi:

Dosarele care îl aduc pe Traian Băsescu în faţa procurorilor

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Exces de putere".

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close