Antena 3 CNN Actualitate Avocatul lui Mazăre: „Nu a fugit din țară, nu avea interdicție. Nu a avut niciodată intenția să părăsească România”

Avocatul lui Mazăre: „Nu a fugit din țară, nu avea interdicție. Nu a avut niciodată intenția să părăsească România”

Avocatul lui Mazăre: „Nu a fugit din țară, nu avea interdicție. Nu a avut niciodată intenția să părăsească România”
02 Ian 2018   •   16:13

Avocatul lui Radu Mazăre a vorbit în exclusivitate la Antena 3, în emisiunea Esențial, despre situația fostului edil al Constanței. Acesta a susținut că fostul primar nu avea interdicție de a părăsi țara și nu a fugit din țară.

„Evident că poate fi una dintre variante. Din perspectiva apărării, sunt două variante legale: Ar putea cere Parchetul emiterea unui mandat de arestare preventivă sau instanța din oficiu să pună în discuție acest mandat. E foarte important să subliniem, domnul Radu Mazăre nu a fugit din țară, nu avea interdicție, dânsul nu se ascunde a precizat locul unde se află, mai departe rămâne la latitudinea autorităților române dacă vor trimite mandat de arestare. Nu există o hotărâre definitivă”, a declarat avocatul Tiberiu Bărbăcioru.

„Domnul Radu Mazăre a fost audiat, ne așteptăm să se propună un mandat de arestare. Dar nu va rezolva și nu va dinamiza procesul penal. Singura obligație era de a se prezenta la poliție pentru a justifica prezența sa în țară în apropierea termenelor de judecată. Prezența inculpatului în fața instanței nu este obligatorie. Nu are un impediment ca procesul penal să-și urmeze cursul”, a mai spus ăpărătorul lui Mazăre, care a confirmat că fostul edil a cerut azil politic în Madagascar.

„Vă pot spune că domnul Mazăre nu a avut niciodată intenția să părăsească România”, a mai spus avocatul.

 

 

×
Subiecte în articol: Madagascar interdictie Esential
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close