Antena 3 CNN Actualitate Avocatul pe care l-ar fi pălmuit Băsescu: "I-am spus să-ţi fie ruşine". Preşedinţia neagă incidentul (VIDEO)

Avocatul pe care l-ar fi pălmuit Băsescu: "I-am spus să-ţi fie ruşine". Preşedinţia neagă incidentul (VIDEO)

Avocatul pe care l-ar fi pălmuit Băsescu: "I-am spus să-ţi fie ruşine". Preşedinţia neagă incidentul (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Aug 2010   •   17:23

Bărbatul care susţine că a fost lovit de preşedintele Traian Băsescu a povestit, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, cum s-a petrecut întregul incident. Bărbatul susţine că a fost pălmuit de preşedinte după un schimb de replici pe care l-au avut. Acesta mai susţine că au existat martori, dar că oamenii refuză să confirme incidentul. Între timp, Preşedinţia a remis un comunicat în care confirmă că a avut loc un incident, însă neagă orice contact fizic între preşedinte şi altă persoană.

Dan Chitic, de profesie avocat, a povestit jurnaliştilor că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, puţin după ora 12:00, a ieşit împreună cu soţia sa din Vila Scriitorilor din Neptun pentru o scurtă plimbare. Cei doi nu aveau telefoanele mobile sau vreun aparat de fotografiat asupra lor.

"Ieşind din Vila Scriitorilor, împreună cu soţia mea, am avut surpriza să-l văd pe Traian Băsescu coborând scările de la restaurantul său favorit de pe litoral, şi anume Cireşica. Soţia mea a rămas pe loc, eu am mai făcut încă vreo trei paşi, moment în care l-am observat pe preşedinte mergând, deschizând uşa din dreapta soţiei. Aceasta a intrat înăuntru. Apoi a ocolit, ca un gentelman, maşina, prin spate. A deschis portiera de la volan şi, în acel moment, am avut inspiraţia să-i şi spun: Să-ţi fie ruşine!", a povestit Chitic.

Şeful statului, susţine avocatul, l-a întrebat "De ce să-mi fie ruşine, dobitocule?".

"Să-ţi fie ruşine pentru ce ai făcut cu ţara asta!", a fost răspunsul lui Chitic.

"El mi-a spus: Eşti un dobitoc. Scurt. Apoi eu i-am replicat: Da, sunt un dobitoc, pentru că te-am votat prima oară. Replica lui a venit la fel de repede: Eşti un dobitoc că nu m-ai mai votat. Moment în care a lăsat portiera din mână şi a venit drept spre mine, eu crezând că urmează să mă apostroveze, să-mi spună ceva. Când a ajuns în faţa mea mi-a dat un dos de palmă peste gură", a declarat Dan Chitic.

Avocatul a mai precizat că, imediat după ce a fost lovit, a fost prins de mâini de doi dintre angajaţii SPP care-l însoţeau pe şeful statului. Bărbatul susţine că i-a mai spus preşedintelui "De ce dai mă? Eşti plătit din banii noştri", dar că acesta nu a mai zis nimic, ci doar a plecat cu maşina.

Martorii se tem să dea declaraţii

Invitat în emisiunea "La Ordinea Zilei", de la Antena 3, Dan Chitic a mai povestit că mai multe persoane au fost martore la incident, dar că acestea se tem să recunoască ce s-a întâmplat. Singurul martor dispus să confirme incidentul este soţia sa, mai spune Chitic.

"Nu aş fi făcut public acest lucru dacă Administraţia Prezidenţială nu ar fi dat acel comunicat. Ar fi fost un incident semnalat într-un ziar. Lucrurile nu luaseră amploare, nu am avut intenţia să amplific acest scandal. Sâmbătă nu am telefonat niciunui jurnalist, nici duminică, nici luni. Lucrurile s-au amplificat în momentul în care a apărut comunicatul. Numele meu devenea sinonim cu persoana agresivă", a mai spus avocatul Dan Chitic.

Deocamdată, bărbatul nu s-a hotărât dacă va depune sau nu vreo plângere împotriva preşedintelui Băsescu.



Preşedinţia neagă contactul fizic

Într-un comunicat de presă remis luni, Administraţia Prezidenţială neagă întâmplarea relatată de Cotidianul.ro. Preşedinţia susţine că a existat, într-adevăr, un incident, dar că în timpul acestuia nu a existat niciun contact fizic între preşedinte şi o altă persoană.

"În cursul serii de vineri, 20 august a.c., în staţiunea Neptun, o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului", precizează Administraţia Prezidenţială.

"În consecinţă, Administraţia Prezidenţială îşi exprimă regretul că site-ul respectiv continuă politica editorială neprofesionistă şi răuvoitoare, de lansare de neadevăruri despre preşedintele României", mai precizează Preşedinţia.

Cotidianul a relatat, luni, că preşedintele Traian Băsescu l-a pălmuit pe avocatul Dan Chitic în faţa restaurantului "Cireşica" din Neptun, după ce bărbatul i-ar fi reproşat preşedintelui felul în care a condus ţara.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: incident restaurant Neptun
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close