Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanţa de urgenţă privind majorarea salariilor profesorilor

Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanţa de urgenţă privind majorarea salariilor profesorilor

Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanţa de urgenţă privind majorarea salariilor profesorilor
07 Noi 2008   •   16:28

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională a României dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care a fost blocată majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, la 1 octombrie.
Excepţia de neconstituţionalitate formulată de Avocatul Poporului privind dispoziţiile OUG 136/2008 privind stabilirea unor măsuri pentru salarizarea personalului din învăţământ în anul 2008 va fi dezbătută de judecătorii CCR în şedinţa din 11 noiembrie.
Pe 28 octombrie, Guvernul a decis, printr-o ordonanţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie aprilie 2009.
"Este absolut firesc să lăsăm viitoarei majorităţi sau viitorului Parlament şi viitorului Guvern să decidă în privinţa politicilor salariale pentru exerciţiul financiar 2009 pe baza rezultatelor care vor fi obţinute de diferitele partide în alegerile din acest an şi, evident, pe baza formulei politice care se va degaja. Este complet anormal ca Guvernul actual să angajeze politici salariale pentru viitorul Guvern", explica, la acea vreme, premierul Călin Popescu-Tăriceanu.
El afirma că, în cazul în care viitorul Parlament şi viitorul Guvern vor lua în dezbatere această ordonanţă, fără presiune electorală, s-ar putea să chibzuiască în privinţa aplicării acestei măsuri 'mult mai înţelept, mai la rece, cu grijă pentru viitor, ţinând cont cu toată responsabilitatea şi de eventualele efecte pe care le arată şi criza economică'.
Şeful Guvernului a susţinut că orice majorare a salariilor trebuie făcută gradual.
Agerpres

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close