Antena 3 Actualitate Avocatul Poporului a discutat cu Human Rights Without Frontiers despre situaţia din penitenciare

Avocatul Poporului a discutat cu Human Rights Without Frontiers despre situaţia din penitenciare

20 Ian 2017   •   14:34
Avocatul Poporului a discutat cu Human Rights Without Frontiers despre situaţia din penitenciare
Sursa foto: Foto: Agerpres

Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a prezentat situaţia din penitenciarele româneşti şi modul de acţiune al Domeniului pentru prevenirea torturii în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai asociaţiei neguvernamentale Human Rights Without Frontiers (HRW), scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Avocatul Poporului, reprezentanţii HRW s-au arătat interesaţi, între altele, de modul în care au fost implementate Recomandările Avocatului Poporului formulate în Raportul special cu privire la condiţiile de detenţie. Aceştia au abordat şi problema condiţiilor de cazare, asistenţei medicale din penitenciarele din România şi materia reducerii pedepselor în cazul întocmirii de lucrări ştiinţifice.

Experţii din partea Human Rights Without Frontiers au dorit să afle detalii şi despre modul în care îşi desfăşoară activitatea Domeniul pentru prevenirea torturii, posibilităţile deţinuţilor de a contacta Avocatul Poporului, traseul procedural şi legal al Recomandărilor şi propunerilor formulate de către instituţie.

Delegaţia asociaţiei Human Rights Without Frontiers a abordat, între altele şi incidentele din penitenciarele româneşti, petrecute în luna iulie a anului trecut, arătându-se, în context, interesată de modul de acţiune al Mecanismului de prevenire a torturii când există suspiciuni de rele tratamente.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Avocatului Poporului au descris, între altele, modul de organizare şi funcţionare a instituţiei, în general şi a Domeniului pentru prevenirea torturii, în special. În context, Victor Ciorbea a declarat că o parte din Recomandările şi propunerile formulate în Raportul special privind condiţiile de detenţie au fost implementate de către autorităţi, altele fiind în curs de implementare, se arată în comunicatul citat.

La discuţiile cu reprezentanţii asociaţiei neguvernamentale Human Rights Without Frontiers, Willy Fautre şi Hans Noot, au mai participat adjunctul Avocatului Poporului, Magda Ştefănescu, consilierul Anne-Marie Browne şi expertul Nicoleta Constantinescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close