Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului, anchetă de amploare în cazul judecătorului Stan Mustață: Vom începe ancheta imediat

Avocatul Poporului, anchetă de amploare în cazul judecătorului Stan Mustață: Vom începe ancheta imediat

Avocatul Poporului, anchetă de amploare în cazul judecătorului Stan Mustață: Vom începe ancheta imediat
09 Aug 2018   •   16:17

Judecătorul Stan Mustață a murit, miercuri, în urma unui infarct miocardic. Stan Mustață era închis în penitenciarul Rahova.

Pe 11 mai 2016, judecătorul Stan Mustață a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

În acest context, avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pornește o anchetă amplă după ce judecătorul Mustață a murit în condiții suspecte.

Victor Ciorbea a cerut constituirea unor echipe mixte, inclusiv cu specialiști de la departamentul numit Mecanismul Național de Prevenire a Torturii.

”Pornind de la informațiile transmise de Antena 3 aseară, ne-am sesizat din oficiu și am început efectuarea celor trei anchete la penitenciarele Rahova, Giurgiu și Jilava. Din aceste echipe vor face parte din ele colegi de la domeniul privind armata, justiția, poliția și penitenciarele și cei de la departamentul Național de Prevenire a Torturii. Vor fi juriști, dar și medici implicați. Ne interesează de ce persoana a fost transferată de la Rahova la Giurgiu, apoi la Jilava. Vom începe ancheta imediat. Va fi mai urgent decât credem.”, a declarat Cirobea, la Antena 3.


El a menţionat că se vor verifica, printre altele, motivele pentru care a fost transferat. 

"Vom verifica, între altele, motivele pentru care a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu, motivele pentru care a fost retransferat după o zi sau două de la Giurgiu la Jilava, pe urmă dacă au fost respectate condiţiile legale cu privire la efectuarea transferului, dacă se confirmă sau nu că a fost făcut la 2 noaptea, etc şi cum anume s-a făcut, s-au respectat prevederile din lege, din regulament şi în ce condiţii a decedat, că am înţeles că ar mai fi fost şi pe la vreo trei spitale civile", a declarat Ciorbea. 

×
Subiecte în articol: ancheta
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close