Avocatul Poporului cere explicaţii Ministerului Sănătăţii în cazul epidemiei de rujeolă

de A.M.P    |    23 Sep 2016   •   12:53
Avocatul Poporului cere explicaţii Ministerului Sănătăţii în cazul epidemiei de rujeolă Foto. pixabay.com

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul epidemiei de rujeolă şi solicită explicaţii Ministerului Sănătăţii, cerând să fie comunicate motivele pentru care, din luna aprilie şi până în prezent, proiectul de act normativ privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nicio etapă prevăzută de lege.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres de Avocatul Poporului, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 49 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

"Avocatul Poporului solicită, între altele, Ministerului Sănătăţii să comunice motivele pentru care din luna aprilie şi până în prezent, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nicio etapă prevăzută de lege, în vederea reglementării la nivel de act normativ a situaţiei ce face obiectul sesizării din oficiu a instituţiei Avocatul Poporului. Aceasta în condiţiile în care, la data de 8 aprilie 2016, în cadrul emisiunii 24 de minute, de la postul de televiziune Digi 24, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii anunţa faptul că un proiect de lege al cărui iniţiator este ministerul, prevede ca vaccinarea să devină obligatorie, urmând ca în cel mai scurt timp acesta să fie pus în dezbatere publică", se arată în comunicatul citat.

Avocatul Poporului menţionează că, din verificările întreprinse, reiese că respectivul proiect de lege nu se află încă în dezbatere publică, pe circuitul de avizare interinstituţională şi nici pe ordinea de zi a celor două Camere ale Parlamentului.

La data de 22 septembrie, Ministerul Sănătăţii preciza că proiectul de lege se află încă în faza de avizare interministerială, urmând ca în cel mai scurt timp să fie pus în dezbatere publică, mai semnalează Avocatul Poporului.

Parteneri
x close