Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului: „În ultimele zile au venit mai multe petiţii la noi în legătură cu obligativitatea purtării măştilor”

Avocatul Poporului: „În ultimele zile au venit mai multe petiţii la noi în legătură cu obligativitatea purtării măştilor”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că a primit mai multe petiții legate de obligativitatea purtării măștii, instituită prin Legea privind starea de alertă și care trebuie purtată cel puțin până în 16 iunie.

Avocatul Poporului: „În ultimele zile au venit mai multe petiţii la noi în legătură cu obligativitatea purtării măştilor”
Sursa foto: Hepta
23 Mai 2020   •   18:26

Până la încheierea stării de alertă, respectiv 16 iunie, românii sunt obligați să poarte mască de protecţie în spaţiile închise. Totodată, li se va lua temperatura la intrare în magazine sau chiar la locul de muncă.

Pe Facebook au apărut o mulţime de videoclipuri în care oamenii se plâng că li se îngrădeşte dreptul la libertate şi că paznicii magazinelor nu au „studiile necesare” pentru a scana temperatura.

În ultimele zile, şi Avocatul Poporului a primit un val de plângeri de la românii nemulţumiţi.

„Am primit. În ultimele zile au venit mai multe petiţii la noi în legătură cu obligativitatea purtării măştilor, în legătură cu termoscanarea. Avem mai multe petiţii, într-adevăr”, a declarat Renate Weber, pentru MEDIAFAX.

Starea de alertă a fost instituită pe 18 mai şi se încheie pe 16 iunie.

În Ordinul avizat de Ministerul Sănătăţii şi de MAI, următoarele categorii sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii:

-persoanele care lucrează singure în birou;
-persoanele care suferă de o boală care afectează capacitatea de oxigenare;
-persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.)
-prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de trei metri între persoane
-vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în cameră
-copiii cu vârsta sub 5 ani.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: avocatul poporului masca obligatorie
Parteneri
EXCLUSIV | Mărturia denunţătorului în cazul crimei din Berceni
x close