Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului, lovitură pentru Liviu Dragnea. Când va sesiza CCR

Avocatul Poporului, lovitură pentru Liviu Dragnea. Când va sesiza CCR

Avocatul Poporului, lovitură pentru Liviu Dragnea. Când va sesiza CCR
Sursa foto: Foto: Facebook
19 Dec 2016   •   13:44

Lovitură uriașă pentru Liviu Drgnea.  Avocatul Poporului anunţă că va decide dacă sesizează CCR în legătură cu constituţionalitatea legii care interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern după învestirea noului Executiv.

"În ultimele zile, Avocatul Poporului a primit o serie de petiţii având ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001. În acelaşi timp a constatat apariţia în spaţiul public a unor dezbateri politice cu privire la subiectul sus-menţionat. În acest context, Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic şi instituţional de învestire a viitorului Guvern", transmite instituţia printr-un comunicat de presă.

Marţi, Avocatul Poporului anunţa că Serviciul Contencios Constituţional analizează oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte legea care interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern.

"În urma dezbaterilor din mass-media legate de unele prevederi ale Legii nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor şi pentru evitarea oricăror speculaţii, Avocatul Poporului precizează că Serviciul Contencios Constituţional a fost însărcinat să analizeze oportunitatea sesizării din oficiu a Avocatului Poporului cu privire la problematica generată de unele prevederi ale Legii sus-menţionate. Avocatul Poporului precizează că orice demersuri va întreprinde în perioada următoare, acestea vor fi în conformitate cu Constituţia şi legile statului", potrivit unui comunicat de presă al Avocatului Poporului.

×
Parteneri
Horoscop 2 iunie 2023. Taurii se gândesc la cifre, Leii sunt îndrăgostiţi
x close