Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului s-a sesizat după ce Antena 3 CNN a prezentat povestea unui elev orfan terorizat de colegi, la un liceu de prestigiu din București

Avocatul Poporului s-a sesizat după ce Antena 3 CNN a prezentat povestea unui elev orfan terorizat de colegi, la un liceu de prestigiu din București

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu după ce Antena 3 CNN a prezentat povestea unui elev orfan de la un liceu de prestigiu din București, terorizat de colegi.

Avocatul Poporului s-a sesizat după ce Antena 3 CNN a prezentat povestea unui elev orfan terorizat de colegi, la un liceu de prestigiu din București
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    09 Dec 2022   •   12:15

"Având în vedere aspectele prezentate de mass-media, și finând cont de posibila încălcare a prevederilor art.22 și art.49 din Constituția României privind dreplul la viață și la integritare fizică și psihică, respectiv protecția copilor și tinerilor, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în acest caz.", transmite instituția

"Față de cele expuse mai sus, în temeiul art so alin (2) din Constituția Românieii, republicată, coroborat cu art. 4 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, va supunem atenției aspectele sesizate și vă rugăm să ne comunicați informațiile pe care le dețineti cu privire la acest caz, unitatea de învățământ în care s-a produs evenimentul, precum și orice alte informații deținute cu privire la acest caz, în vederea soluționării sesizării din oficiu.", a solicitat instituția.

Elev orfan de la un liceu de prestigiu din București, terorizat de colegi. Bunica băiatului: "Îl ţineau de cap şi îl loveau cu pumnii şi cu picioarele"

Un elev orfan din Bucureşti trăieşte într-o adevărată teroare la şcoală. Bunica lui susţine că este jignit şi bătut periodic de câţiva colegi. Mai grav, ar fi fost pălmuit chiar şi de director.

Deşi bunica elevului a cerut transferul la o altă clasă, din cauza evenimentelor de violență împotriva nepotului său, conducerea şcolii i-ar fi spus să îl mute în altă unitate de învăţământ.

Directorul neagă acuzaţiile şi spune că şcolarul este cel violent cu colegii de clasă, motiv pentru care a sesizat Protecţia Copilului.

Fostă profesoară, bunica îşi creşte singură nepotul, elev la o prestigioasă şcoală din centrul Capitalei, după ce acesta și-a pierdut părinții. Copilul, în vârstă de nouă ani, este pasionat de literatură, cântă la vioară şi a primit nenumărate premii.

"Îl jignesc, îl lovesc, din lăutar nu îl scot"

Are însă probleme la şcoală, unde patru colegi de clasă îi fac zile amare.

"Îl jignesc, îl lovesc, din lăutar nu îl scot. Îl atenţionează că la el nu vin părinţii să îl ia de la şcoală, cum vin la ei. Copiii i-au prins slăbiciunea şi îl provoacă. Îl lovea cu o cruzime de neimaginat pentru un copil. Îl ţineau de cap şi îl loveau cu pumnii şi cu picioarele", a povestit bunica.

Femeia susţine că şi directorul şcolii, însoţit de un alt cadru didactic, l-ar fi agresat pe elev. Aceasta a depus plângere, iar procurorii au deschis o anchetă în rem pentru purtare abuzivă.

Bunica mărturiseşte că nepotul ei are probleme emoţionale după ce a rămas fără părinţi. A făcut consiliere psiholigică, iar specialiştii i-au recomandat mutarea într-o altă clasă. Conducerea şcolii ar fi refuzat însă cererea. 

"Pentru motive întemeiate, care au la bază recomandarea specialiştilor, există procedură de transfer. Vom analiza fiecare caz cu multă atenţie, în aşa fel încât să avem un mediu sigur pentru toţi elevii", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Contactat de Antena 3 CNN, directorul liceului a declarat că elevul este violent şi deranjează orele de curs. Mai mult, conducerea şcolii a sesizat Protecţia Copilului pentru că ar exista suspiciuni că minorul ar fi victima agresiunilor bunicii.

×
Subiecte în articol: avocatul poporului elev liceu București
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close