Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Poporului vrea să scoată Poliția Locală din litigiile legate de construcții

Avocatul Poporului vrea să scoată Poliția Locală din litigiile legate de construcții

Avocatul Poporului vrea să scoată Poliția Locală din litigiile legate de construcții
06 Iul 2018   •   18:45

Avocatul Poporului vrea ca Poliția Locală să nu mai poată interfera cu lucrările de construcții. Instituția condusă de către Victor Ciorbea a înaintat un recurs în interesul legii la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) prin care atacă interpretarea unei serii de articole din mai multe legi și regulamente.

”Promovarea Recursului în interesul legii s-a datorat faptului că în practica judecătorească au existat orientări jurisprudențiale diferite în privința posibilității sau imposibilității ca poliția locală să poată iniția acțiuni în instanță având ca obiect autorizarea executării și desființării lucrărilor de construcție”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului, opinează, între altele, că a accepta teoria că poliția locală are dreptul de a formula acțiuni în instanță în vederea desființării construcțiilor neautorizate echivalează cu dobândirea de către poliția locală a prerogativei de coordonare a activității de amenajare a teritoriului şi de urbanism”, potrivit documentului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Politie avocatul poporului constructii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close