Antena 3 CNN Actualitate Avocatul reţinut în dosarul ANAF: Milionul de euro trebuia să ajungă la Blejnar

Avocatul reţinut în dosarul ANAF: Milionul de euro trebuia să ajungă la Blejnar

 Avocatul reţinut în dosarul ANAF: Milionul de euro trebuia să ajungă la Blejnar
Sursa foto: Foto: mediafax
02 Mar 2011   •   16:02
Update: Avocatul Marius Stăncescu şi consilierul ANAF, Adrian Gavrilă, vor rămâne în arest pentru 29 de zile. Cererea lor de eliberare a fost respinsă de către judecători.

Avocatul Marius Stăncescu, reţinut pentru luare de mită în dosarul ANAF, susţine că mita de un milion de EURO trebuia să ajungă la şeful ANAF, Sorin Blejnar. Avocatul a făcut această declaraţie în faţa magistraţilor. El a fost reţinut pentru că s-a oferit să intermedieze o mită de un milion de euro pentru o persoană de la conducerea ANAF.

În aceleaşi dosar, este reţinut şi consilierul ANAF Adrian Gavrilă, acuzat că ar fi luat mită pentru a înlesni importul fără plata taxelor vamale a 960 de tone de tutun.  În decurs de patru ani, el a pretins mită de 1.800.000 de euro. 

Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că Sorin Blejnar ar fi beneficiarul final al mitei din vămi.

Preşedintele ANAF a negat că ar avea vreo implicare în cazul corupţiei din vămi.„Neg orice implicare a mea în asemenea fenomene de protecţie în sistemul vamal românesc. Nu sunt regina şi nici nu cred că există o regină”, a declarat şeful ANAF.


×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close