Antena 3 CNN Actualitate BAC 2021. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial

BAC 2021. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial

Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, iar structura anului şcolar nu va fi modificată pentru elevii din ani terminali. Pentru toate celelalte clase, va exista vacanţă între 2 aprilie şi 4 mai, iar anul şcolar se va încheia în 25 iunie. Anunţul a fost făcut joi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

BAC 2021. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    25 Mar 2021   •   13:57

Cîmpeanu declarase marți că joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților. În ședință ministrul spune că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual.

"Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut", a declarat joi ministrul Cîmpeanu.

28 IUN - 1 IUL probele scrise ale examenului de BAC 2021

La examenul de bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.

Vacanță de primăvară va începe în dată de 2 aprilie și se va termină la dată de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepția claselor terminale.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit. Vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între 2 aprilie și 11 aprilie. Vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. 

Clasele terminale termină vacanță pe 9 mai, spre deosebire de toate celalalte clase care vor termină vacanță pe 4 mai.

×
Subiecte în articol: BAC 2021 Examenele naționale
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close