Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2013. Ai SUBIECTELE, pe www.antena3.ro!

BACALAUREAT 2013. Ai SUBIECTELE, pe www.antena3.ro!

BACALAUREAT 2013. Ai SUBIECTELE, pe www.antena3.ro!
de O.P.    |    01 Iul 2013   •   11:33
BACALAUREAT 2013 începe cu probele scrise. Absolvenţii de liceu care s-au înscris la Examenul de Bacalaureat 2013 vor trebui să rezolve subiectele de la limba şi literatura romana. 


LA PROFILUL REALLa primul subiect, s-a dat un text de George Călinescu, pe baza căruia trebuiau să rezolve o serie de cerințe: să explice rolul cratimei sau să găsească sinonime pentru anumite cuvinte.


La al doilea subiect elevii aveau de realizat un text argumentantiv despre rolul modelului în viață.


La subiectul al III-lea și cel mai important, elevii au avut de redactat un eseu în care să dezvolte o temă din creația lirică, la alegere, din operele scriitorilor Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga.

La profilul UMAN.
Subiectul 1
- „Accidentul“, de Mihail Sebastian - pe baza acestui text, printre alte cerinţe, elevii au avut de găsit sinonime şi de identificat două cuvinte care să dovedească genul căruia îi aparţine textul.
 
Subiectul 2 - un text argumentativ despre importanţa jurnalului în viaţa unui adolescent.

Subiectul 3 - elevii au avut de argumentat simbolismul.

Vă reamintim că testul a avut trei subiecte, care vor fi notate cu 30 de puncte fiecare.

Subiectele vor fi diferite, în funcţie de profilul urmat, iar elevii au la dispoziţie 3 ore pentru a le rezolva.BACALAUREAT 2013. Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Examenul va începe la ora 09.00, iar candidaţii vor susţine proba sub supravegherea camerelor video şi a doi asistenţi prezenţi în sală. Mâine urmează proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri proba obligatorie a profilului.

Abia joi elevii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca trei zile mai târziu, pe 8 iulie se se afişeze rezultatele.

×
Parteneri
ANRE vrea să majoreze tarifele de distribuție a energiei de la 1 aprilie
x close