Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2013. Directoarea de la Bolintineanu, REŢINUTĂ pentru mită. Costica Vărzaru a RECUNOSCUT fapta

BACALAUREAT 2013. Directoarea de la Bolintineanu, REŢINUTĂ pentru mită. Costica Vărzaru a RECUNOSCUT fapta

BACALAUREAT 2013. Directoarea de la Bolintineanu, REŢINUTĂ pentru mită. Costica Vărzaru a RECUNOSCUT fapta
de O.P.    |    02 Iul 2013   •   08:26

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, unde există suspiciuni de fraudare a bacalaureatului, la proba scrisă la Limba română, a fost reţinută.
  
Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, care a fost audiată de procurori la Poliţia Capitalei, fiind suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută, iar marţi ar urma să fie dusă la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.



Vă reamintim că 37 de profesori şi supraveghetori de la liceul Dimitrie Bolintineanu au fost audiaţi toată noaptea la Poliţie. Dascălii sunt suspectaţi de procurori că ar fi vândut subiectele la proba de limba şi literatura română. După cele întâmplate, conducerea şcolii şi întreaga comisie de Bacalaureat din acest centru a fost demisă.

Într-un comunicat, Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul nu se va relua şi că rămâne de datoria anchetatorilor să stabilească vinovaţii pentru eventuala fraudă şi ce sancţiuni trebuie să primească aceştia. 

Primele persoane audiate în acest caz au ieşit de la Poliţie cu puţin înainte de miezul nopţii. În ancheta de la Liceul Dimitrie Biolintineanu a fost implicat chiar şi Serviciul Român de Informaţii.

Cu câteva ore înainte, procurorii DGA, poliţiştii de la Capitală au descins la Liceul Dimitrie Bolintineanu pentru a găsi probe care să le confirme suspiciunile că proba la Limba şi Literarura Română de la Bac a fost fraudată.

Potrivit unor surse, în timpul percheziţiilor, asupra profesorilor au fost găsite cadouri şi chiar sume de bani ascunse în sutiene.

Întreaga conducere a liceului a fost demisă iar comisia de supraveghere înlocuită. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, profesorii de la Liceul Dimitrie Bolintineanu erau supravegheaţi de o luna de peste 50 de poliţisti. Acum, procurorii au început urmărirea penală in rem pentru fapte de corupţie.

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2013
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close