Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2013. S-a întâmplat acum într-unul din cele mai mari judeţe din ţară. 2.700 de elevi au ales VARIANTA asta

BACALAUREAT 2013. S-a întâmplat acum într-unul din cele mai mari judeţe din ţară. 2.700 de elevi au ales VARIANTA asta

BACALAUREAT 2013. S-a întâmplat acum într-unul din cele mai mari judeţe din ţară. 2.700 de elevi au ales VARIANTA asta
de O.P.    |    10 Iun 2013   •   12:22
BACALAUREAT 2013: Aproximativ 2.700 de elevi din Prahova, reprezentând o treime din cei care termină liceul anul acesta în judeţ, nu s-au înscris la prima sesiune a bacalaureatului, unii dintre elevi neintrând în examen din cauza corigenţelor, în timp ce alţii, cu rezultate slabe în liceu, nu s-au pregătit.

BACALAUREAT 2013. Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

BACALAUREAT 2013. Astăzi începe prima probă a examenului. Câţi absolvenţi de liceu s-au înscris până acum

Potrivit datelor furnizate de inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesorul Horia Toma, din totalul de aproximativ 8.300 de tineri care termină anul acesta liceul în Prahova, doar 5.632 s-au înscris pentru a participa la prima sesiune a bacalaureatului. Horia Toma a explicat că cei aproape 2700 de elevi care nu s-au înscris la bacalaureat sunt fie corigenţi, fie elevi cu rezultate foarte slabe, care nu s-au pregătit pentru examen şi care speră să înveţe în vară, urmând să participe, cel mai probabil, la sesiuni viitoare ale examenului.

"Din discuţiile pe care le-am purtat cu directorii liceelor, este vorba, în special, despre elevi de la licee tehnologice care au avut rezultate foarte slabe în toţi anii de liceu şi care nu se simt pregătiţi pentru examen", a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

De altfel, conform statisticilor Inspectoratului Şcolar Prahova, pe lângă cei 5.632 de absolvenţi din seria curentă care s-au înscris la BACALAUREAT, la prima sesiune a acestui examen s-au înscris alţi 1.573 de candidaţi care au absolvit liceul în seriile anterioare şi care fie nu au susţinut, fie nu au promovat acest examen.

Astfel, numărul total al celor care s-au înscris la prima sesiune a bacalaureatului în judeţul Prahova este de 7205. În judeţul Prahova pentru examenul de bacalaureat vor funcţiona 22 de centre de examen şi şase centre de corectare.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close