Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2013. Vezi rata de promovabilitate la examen din ultimii 10 ani. "Pentru prima oară în ISTORIE se întâmplă asta"

BACALAUREAT 2013. Vezi rata de promovabilitate la examen din ultimii 10 ani. "Pentru prima oară în ISTORIE se întâmplă asta"

BACALAUREAT 2013. Vezi rata de promovabilitate la examen din ultimii 10 ani. "Pentru prima oară în ISTORIE se întâmplă asta"
de O.P.    |    01 Iul 2013   •   09:10
BACALAUREAT 2013: Pentru prima dată în istoria Bacalaureatului din România, în acest an, elevii primesc subiecte diferite la Limba şi literatura română, în funcţie de profilul urmat la liceu.

Ministerul a anunţat această măsură încă de la începutul anului şcolar 2012-2013, pentru ca adecvarea subiectelor la ceea ce au studiat elevii la şcoală. Astfel, absolvenţii de clasa a XII-a  care au urmat  cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examenul de BAC 2013 subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen, după care se organizează examenul de maturitate, valabilă din 2011.

IATĂ CE RATĂ DE PROMOVABILITATE A FOST ÎN ULTIMII ANI LA BACALAUREAT:



Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de Ministerul Educaţiei;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzator conţinutului programelor de BACALAUREAT 2013, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea compeţentelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

Baremele de evaluare şi de notare la BACALAUREAT 2013  se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare astfel încât să se asigure unitatea de evaluare la nivel naţional.

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2013 bac bac 2013
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close