Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2014. Scandal URIAŞ înaintea începerii probelor scrise. Inspectorul şcolar Mihai Spânu a fost REŢINUT. S-au găsit 10.000 de euro şi liste cu nume de elevi în casa lui

BACALAUREAT 2014. Scandal URIAŞ înaintea începerii probelor scrise. Inspectorul şcolar Mihai Spânu a fost REŢINUT. S-au găsit 10.000 de euro şi liste cu nume de elevi în casa lui

BACALAUREAT 2014. Scandal URIAŞ înaintea începerii probelor scrise. Inspectorul şcolar Mihai Spânu a fost REŢINUT. S-au găsit 10.000 de euro şi liste cu nume de elevi în casa lui
de O.P.    |    30 Iun 2014   •   08:25
UPDATE:Inspectorul şcolar general adjunct din Arad Mihai Spânu a fost reţinut în urma audierilor de duminică noapte, fiind suspectat de trafic de influenţă, iar celălalt inspector şcolar şi profesoara care ar fi primit bani pentru a ajuta candidaţi să promoveze bacalaureatul vor fi cercetaţi în libertate.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Mihai Spânu, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, inspectorul şcolar Simona Crîsnic şi profesoara Lavinia Biţ ar fi primit de la elevi între 300 şi 500 de euro pentru a-i promova bacalaureatul.

Sursele citate mai spun că în urma percheziţiilor din locuinţele acestora au fost ridicaţi aproximativ zece mii de euro şi liste cu nume ale unor absolvenţi de liceu care ar fi plătit ca să promoveze examenul.

------------------------------------------------

Examenul de bacalaureat nu este lipsit de acuzaţii de şpagă nici anul acesta! Doi inspectori şcolari şi un profesor au fost săltaţi de procurorii arădeni, cu doar câteva ore înaintea începerii probelor scrise la bacalaureat.

În plus, procurorii le-au percheziţionat deja şi locuinţele.

În locaţia unde inspectorul şcolar adjunct ţinea meditaţiile au fost găsiţi în jur de zece de mii de euro şi liste cu numele elevilor care urmau să fie ajutaţi.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au monitorizat activitățile de colectare a banilor, pentru dovedirea faptelor fiind introduși investigatori pe post de părinți care vroiau să se asigure că nu vor avea probleme copii la Bac. Conform primelor informații,  prețurile începeau de la 300 de euro pentru nota 6 și creșteau cu câte 50 – 100 euro pentru fiecare punct în plus. Cei trei profesori sunt audiați la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru trafic de influență.

“Cei trei sunt cercetați pentru trafic de influență și la această oră sunt audiaţi. Elevii care au plătit bani sunt de la mai multe licee din Arad”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, procurorul Codrin Gavra,  șeful secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. 

Mihai Spânu are, conform ultimei declarații de avere, un apartament primit ca moștenire în Arad, 211mp de teren intravilan concesionat în localitatea Tăuț, o Dacia Logan. Are două credite – unul de 15.000 euro pe 25 de ani luat în 2012 și un altul de 12.000 lei, scadent în 2017. A încasat 24.874 lei ca profesor și 8.070 lei ca și consultant de asigurări.

×
Subiecte în articol: examen bacalaureat
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close