Bacalaureat 2016. Absolvenţii de liceu din loturile naţionale au susținut proba scrisă la limba română a sesiunii speciale

23 Mai 2016   •   14:25
Bacalaureat 2016. Absolvenţii de liceu din loturile naţionale au susținut proba scrisă la limba română a sesiunii speciale Foto: Pixabay.com

Absolvenţii de liceu din loturile naţionale, care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate au susţinut luni prima probă scrisă din sesiunea specială a examenului de Bacalaureat - proba la limba şi literatura română.

Probele scrise vor continua marţi cu proba obligatorie a profilului, pe 25 mai cu proba la alegere a profilului şi specializării, şi pe 26 mai - limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, la sediul Colegiului 'Nicolae Titulescu' din Braşov, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18,00). Contestaţiile pot fi depuse în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18,00 - 20,00. Acestea vor fi soluţionate în data de 27 mai, zi în care vor fi afişate şi rezultatele finale, scrie Agerpres.

Pentru susţinerea examenului în sesiunea specială s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum şi în situaţia de a participa la examene de admitere în universităţi din străinătate.

x close