Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2016. Nicuşor Dan, pus să rezolve subiectele de la Matematică. Ce capcană i-au întins reporterii

BACALAUREAT 2016. Nicuşor Dan, pus să rezolve subiectele de la Matematică. Ce capcană i-au întins reporterii

BACALAUREAT 2016. Nicuşor Dan, pus să rezolve subiectele de la Matematică. Ce capcană i-au întins reporterii
07 Iul 2016   •   10:05

Nicusor Dan, fost candidat la Primaria Capitalei si doctor in matematica la Paris, a fost vizitate ieri de reporteri pentru a demonstra cum se rezolvau corect subiectele de la Bacalaureat.

Pentru un doctor in matematica, rezolvarea subiectelor de la examenul de Bacalaureat de ieri pare o joaca de copii. Fostul candidat la Primaria Capitalei a facut o demonstratie in acest sens pentru stirilekanald.ro. El a trecut in mai putin de 15 minute prin toate subiectele si s-a oprit la cateva mai dificile, pe care le-a rezolvat cu pixul pe foaie. A fost insa putin incurcat cand a fost intrebat pe sleau: „La ce ne foloseste matematica?”, scrie kanald.ro.

"Matematica structureaza creierul. Cu cat oamenii fac mai multa matematica... poate nu va dati seama, insa v-a structurat mintea. De fapt, matematica este stiinta organizarii spatiului din jurul nostru”, a spus Nicusor Dan.
Liderul USB recunoaste insa ca in campania pentru Primaria Generala a Capitalei, matematica nu l-a ajutat foarte mult. "Matematica te ajuta mai mult sa gestionezi un oras si mai putin sa castigi niste alegeri. Pentru ca traim intr-o epoca in care oamenii prefera povestile in locul unor chestiuni foarte structurate”, a mai spus Nicusor Dan.

Nicusor Dan spune ca examenul in sine nu a fost deloc unul dificil. "Am verificat ca stim sa facem derivate, ca stim sa facem integrale. Aici este un calcul de integrala foarte simplu, trebuie sa stim integrale explicite pe care le invatam la scoala... Pe scurt, trecand prin toate aceste puncte, am verificat ca elevul nostru a invatat mai multe lucruri obligatorii: ca stie functia logaritmica, am verificat un pic de calcul combinatoric, am invatat ecuatia dreptei, am verificat un pic de trigonometrie, relatiile lui Viet, derivata, integrala... Si am avut cateva puncte dificile, dar nu foarte dificile. Niste smecherii pe care, de asemenea, ar trebui sa le invatam la clasa. Cred ca a fost un examen simplu de trecut. In anii trecuti au fost puncte mai dificile care faceau diferenta. Aici, punctele dificile au fost mai de rutina. Pentru un copil care n-a facut meditatii, ar fi trebuit sa fie destul de simplu sa ia acest examen", a mai spus Nicusor Dan.

REZOLVARILE FACUTE DE NICUSOR DAN

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close