Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura mai mare de 37,3 la bacalaureat? Soluția găsită de ministerul Educației

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura mai mare de 37,3 la bacalaureat? Soluția găsită de ministerul Educației

Mai este mai puțin de o lună până când elevii claselor a XII-a vor susține bacalaureatul, iar autoritățile încă nu au răspunsuri la toate întrebările părinților și elevilor cu privire la desfășurarea examenului.

Ce se întâmplă cu elevii care au temperatura mai mare de 37,3 la bacalaureat? Soluția găsită de ministerul Educației
28 Mai 2020   •   10:38

Tocmai de aceea, ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre o măsură specială pentru ca elevii care au o temperatură mai mare de 37,3 în ziua examenului să îl poată susține. 

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a spus ministrul.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus Monica Anisie la Digi24.

×
Subiecte în articol: Bacalaureat temperatura
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close