Antena 3 CNN Actualitate Bacalaureat 2020: Elevii care au dat examenul la istorie au avut parte de o surpriză la ultimul subiect. Cum e posibil așa ceva?

Bacalaureat 2020: Elevii care au dat examenul la istorie au avut parte de o surpriză la ultimul subiect. Cum e posibil așa ceva?

Bacalaureat 2020. Un subiect la Istorie a fost redactat greşit. Mulți elevi au sesizat greșeala scăpată de autorii cerinței, dar gramatica nu i-a încurcat în rezolvare.

Bacalaureat 2020: Elevii care au dat examenul la istorie au avut parte de o surpriză la ultimul subiect. Cum e posibil așa ceva?
24 Iun 2020   •   19:50

Absolvenții de liceu au susținut miercuri proba obligatorie a profilului la Bacalaureat. În una dintre cerinţele examenului la istorie, adjectivul nu a fost acordat cu substantivul.

Subiectul al doilea a fost scris aşa: „Precizarea ideologiei totalitare impusă în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptată de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”.

În acest caz, forma corectă a adjectivului este „impuse” pentru că se acordă cu substantivul „ideologiei”. Iar pentru substantivul „unei practici”, forma corectă a adjectivului din text este „adoptate”.

Bacalaureat 2020: Ultimul subiect la Istorie a fost redactat greşit 

Astfel, subiectul al doilea al examenului ar fi fost corect așa: „Precizarea ideologiei totalitare impuse în România şi prezentarea unei practici politice totalitare adoptate de statul român în prima jumătate a secolului al XX-lea”.

Rezultate Bacalaureat 2020

Elevii care au susținut miercuri proba scrisă la Istorie a examenului de Bacalaureat au avut de elaborat un eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX, dar și să răspundă unor întrebări din texte precum „O istorie a românilor”.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate în 30 iunie, zi în care, între orele 16.00 și 20.00 vor putea fi depuse și contestațiile.

Rezultatele finale vor fi afișate în 4 iulie. Spre deosebire de ceilalţi ani, rezultatele vor fi anonimizate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Bacalaureat istorie subiecte
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close