Antena 3 CNN Actualitate Subiectul care i-a pus în dificultate pe elevii care au susținut ieri Bacul la Limba română. A fost căutat de sute de ori înaintea examenului

Subiectul care i-a pus în dificultate pe elevii care au susținut ieri Bacul la Limba română. A fost căutat de sute de ori înaintea examenului

Noi emoții pentru absolvenții de liceu. In scurt timp începe a doua probă a examenului de la Bacalaureat 2023. Primele controverse au apărut încă de ieri, la proba de limba română.

de Alexandra Axinia    |    27 Iun 2023   •   09:13

Pagina de Facebook a Dexonline a semnalat o coincidență bizară. Mai exact, rezolvarea unui subiect a fost căutată pe internet fix înainte ca examenul să înceapă. Situația inexplicabilă a declanșat rapid o ancheta ala nivelul ministerului Educației.

Reprezentanții ministerului vor să afle de ce înainte de examen foarte mulți au căutat pe internet sensul "expresiei de bună seamă", care, potrivit dicționarului, limbii române înseamnă "cu siguranță", "desigur" sau "fără îndoială". 

Pentru că foarte mulți candidați au greșit la această cerință, s-a creat o petiție după examen, semnată de foarte mulți elevi de clasa a XII-a care cer modificarea baremului de corectare a lucrărilor. 

Citește și: Date îngrijorătoare! Peste 32.000 de elevi de clasa a XII-a nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat din 2023

Între timp, cei de clasa a XII-a se pregătesc astăzi pentru a doua probă, cea la matematică, care a început la ora 9:00 și care se va desfășura pe parcursul a trei ore, timp în care candidații vor putea rezolva lucrările. 

Urmează ca miercuri să aibă loc proba de profil, joi proba la limba maternă, iar rezultatele vor fi afișate în data de 3 iulie. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close