Antena 3 CNN Actualitate Bacău: Apa caldă s-a oprit în tot oraşul, căldura sistată pe timpul zilei

Bacău: Apa caldă s-a oprit în tot oraşul, căldura sistată pe timpul zilei

Bacău: Apa caldă s-a oprit în tot oraşul, căldura sistată pe timpul zilei
07 Ian 2009   •   17:44

După ce Rusia a oprit miercuri dimineaţă întreg tranzitul de gaze prin Ucraina, către Europa, iar în România tranzitul prin punctul Medieşul Aurit a fost oprit, miercuri, în jurul orei 09:00, în mai multe oraşe din ţară cantitatea de gaz s-a diminuat.
În acest context, în Bacău s-a oprit furnizarea apei calde. Un reprezentant al Dispeceratului al Centralei Electrice de Termoficare Bacău (CET Bacău) a declarat pentru Antena3.ro că apa caldă s-a oprit miercuri la prânz, în jurul orelor 12 :45 şi că nu se va relua.
"Acestea sunt dispoziţiile de sus. Tot în jurul prânzului, respectiv pe la orele 13, s-a sistat şi căldura, însă aceasta se va relua miercuri seara, pentru că s-a făcut trecerea de la cazanul mare la cazanul mic", a mai explicat reprezentantul Dispeceratului CET Bacău pentru Antena3.ro
Romeo Stavrache, primarul oraşului Bacău a declarat pentru Antena3.ro că motivul sistării apei calde este acela unei ţevi care s-a spart.
"S-a spart o ţeavă, iar în 24 de ore locuitorii Bacăului vor avea din nou apă caldă. Situaţia nu are legătură cu criza gazului, doar că s-a redus cantitatea acestuia", explică Stavrache pentru Antena3.ro.
Tot el spune pentru Antena3.ro că gazul se foloseşte doar pentru menţinerea focului şi că 90% din centrală funcţionează pe bază de cărbune.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gaz căldură apă caldă criza Bacău
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close