Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Doi fraţi au murit înecaţi, în drum spre o înmormântare

Bacău. Doi fraţi au murit înecaţi, în drum spre o înmormântare

Bacău. Doi fraţi au murit înecaţi, în drum spre o înmormântare
Sursa foto: Foto: Videonews
06 Ian 2011   •   23:08

Doi fraţi au pierit în apele Siretului, în judeţul Bacău. Ca o ironie, mergeau la o înmormântare şi au vrut să scurteze drumul, pe râul îngheţat. A fost ultimul lucru pe care l-au făcut. Gheaţa subţire s-a spart sub greutatea lor. Căutările pompierilor au fost în zadar.

Opt ore au căutat pompierii trupurile celor doi fraţi. Au mers pe gheaţă cu o barcă pneumatică şi s-au uitat atent în apă. Ştiau exact unde au căzut tinerii, dar nu şi unde i-au dus curenţii curenţii puternici.

Destinele celor doi fraţi s-au frânt brusc. Unul avea 21 de ani, celălalt, 24. Mergeau la o înmormântare, în satul bunicii. Era deja întuneric când au ajuns pe lacul de acumulare de pe Siret.

Aseară, însă, drumul lor s-a oprit la 100 de metri de mal. Gheaţa avea doar 3-4 centrimetri şi s-a spart.

Părinţii şi rudele au plecat să îi caute. Pe cont propriu, mai întâi. După miezul nopţii au sunat la 112. Chiar şi aşa, echipele de intervenţie nu renunţă. Azi, din cauza vizibilităţii reduse şi a curenţilor puternici, au întrerupt căutările, dar le vor relua când le va permite vremea.

Acum un an, tot de Bobotează, în aceeaşi zonă, alţi doi fraţi au căzut în apele îngheţate ale siretului. Unul a reuşit să se salveze. Trupul celuilalt a ieşit la suprafaţă după trei luni.


Au murit sub gheaţă, în drum spre înmormântare

×
Subiecte în articol: Bacău înmormântare Siret morti inecati
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close