Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Explozia a fost provocată de o scurgere de gaze din conducta aflată în faţa blocului

Bacău. Explozia a fost provocată de o scurgere de gaze din conducta aflată în faţa blocului

Bacău. Explozia a fost provocată de o scurgere de gaze din conducta aflată în faţa blocului
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Dec 2010   •   09:08

Autorităţile au demarat primele anchete în cazul exploziei de la Bacău. Prefectul Constantin Scripăţ a declarat că explozia ar fi putut fi provocată de o scurgere de gaze din conducta aflată în faţa blocului. Gazele s-au acumulat cel mai probabil sub podeaua apartamentului de la parterul blocului.

O explozie, urmată de un incendiu a avut loc în urmă cu puţin timp într-un bloc de patru etaje din Bacău. Două etaje au fost afectate grav, iar trei persoane au fost scoase de sub dărâmături şi duse la spital. Locatarii clădirii vor fi mutaţi într-un cămin temporar.

Explozia a fost una puternică, s-a produs la parterul blocului din cauza unei acumulări de gaze, afectând mai grav cinci apartamente. Mai mult decât atât, este posibil să fi fost afectată şi structura de rezistenţă a blocului, în condiţiile în care s-au dărâmat pereţii unor apartamente şi au fost avariate şi maşini parcate în faţa blocului respectiv.

La locul incidentului au fost descoperite trei victime sub zidurile dărâmate şi că acestea beneficiază de îngrijiri medicale. Două dintre ele sunt în stare gravă, având politraumatisme şi arsuri de gradele doi şi trei, iar cea de-a treia este în stare stabilă, suferind o intoxicaţie cu fum.

×
Subiecte în articol: Bacău explozie
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close