Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Medicii nu au prelevat organele unui tânăr aflat în comă, deşi familia dorea acest lucru

Bacău. Medicii nu au prelevat organele unui tânăr aflat în comă, deşi familia dorea acest lucru

Bacău. Medicii nu au prelevat organele unui tânăr aflat în comă, deşi familia dorea acest lucru
25 Sep 2008   •   21:15

Decizie inexplicabilă a unor medici din Bacău. Familia unui tânăr susţine că aceştia ar fi refuzat să-i preleveze organele fiului lor, care a intrat în comă profundă în urma unui accident. Şi asta în condiţiile în care listele de aşteptare pentru cei care au nevoie de un transplant sunt interminabile iar medicii dau vina pe donatorii prea puţini.   Potrivit medicilor băcăuani, logodnica băiatului a fost cea care şi-a manifestat această dorinţă, nu familia tânărului. Vorbele tinerei nu au fost luate însă în serios. Aproape trei zile, tânărul a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. În tot acest timp, medicii nu au declarat moartea clinică a bărbatului.

O asemenea reacţie a făcut-o pe logodnica tânărului să ia măsuri. Ea a sunat la SMURD luni dimineaţă şi a anunţat situaţia.

Abia după patru zile de la accident, tânărul a fost declarat mort cerebral. Dar era mult prea târziu, iar organele sale nu au mai putut fi donate. Şi asta în condiţiile în care peste 10.000 de români se află pe o listă interminabilă de aşteptare a unui transplant.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close