Antena 3 CNN Actualitate Bacău. O femeie cu doi copii doarme pe scara blocului

Bacău. O femeie cu doi copii doarme pe scara blocului

Bacău. O femeie cu doi copii doarme pe scara blocului
Sursa foto: Foto: Videonews
30 Mai 2011   •   18:03

Pentru doi copii din Bacău, acasă înseamnă o scară de bloc, iar patul în care se întind noaptea este, de fapt, un covor întins direct pe beton, la ultimul etaj.

Mama lor a fost plecată la muncă în Italia, iar când s-a întors în ţară a aflat că familia i-a vândut apartamentul, fără să ţină cont că îi lasă pe drumuri.

Cei doi copii, o fată de cinci ani şi un băiat de 13 ani, dorm de două săptămâni într-o scară de bloc din Bacău. Mama lor povesteşte că au rămas pe drumuri, după ce tatăl ei a vândut apartamentul.

A avut noroc cu oamenii din bloc, care i-au lăsat să doarmă noaptea pe scară. Dar nu au nici măcar o pătură să se învelească. Cei doi copii trăiesc din mila vecinilor, care le mai dau din când în când să mănânce.

Mama copiilor nu are loc de muncă şi spune că e foarte greu să găsească unul când nu are unde locui. Băiatul cel mare este chiar premiant.

Duminică seară, familia a fost dusă la un centru pentru cei fără locuinţă, unde a petrecut noaptea. Centrul se va închide însă în zilele următoare, din lipsă de fonduri. Singura şansă pentru cei doi copii sunt cei de la asistenţă socială, care vor decide ce se va întâmpla cu ei.

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close