Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Un om a murit şi alte zeci au ajuns la spital, după ce au mâncat carne de porc infestată

Bacău. Un om a murit şi alte zeci au ajuns la spital, după ce au mâncat carne de porc infestată

Bacău. Un om a murit şi alte zeci au ajuns la spital, după ce au mâncat carne de porc infestată
24 Sep 2008   •   18:32

O nuntă organizată, la sfârşitul săptămânii trecute, în comună băcăuană Valea Seacă, s-a sfârşit tragic, după ce atât gazdele, cât şi invitaţii au mâncat carne de porc infestată cu trichinelă. Ionel Oniţoiu, în vârstă de 49 de ani,care suferea de diabet, a murit, iar fiul lui, de 22 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Porcul infestat a fost tăiat de familia Oniţoiu în luna august pentru o nuntă, iar din carne au mâncat toţi nuntaşii. Alin, fiul lui Ionel Oniţoiu, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău cu dureri musculare, transpiraţii abundente şi febră, simptome care nu l-au alarmat de la început pentru că deja urma un tratament pentru viroză. A fost externat duminică dimineaţă pentru că starea sa era stabilă.

Alţi 45 de nuntaşi au ajuns şi ei la spital cu o formă gravă de trichineloză. "Mireasa era însărcinată şi am înţeles că trebuie să facă avort. Şi naşii au ajuns pe la spital. Eu şi soţia am mâncat doar aperitivul: crochetele de porc. (...) Mă tem pentru soţia mea, şi ea e gravidă", a declarat pentru Evenimentul Zilei Cristian Irofte, unul dintre nuntaşi.

Inspectorii veterinari au confiscat restul de carne din congelatorul familiei, informează cotidianul ieşean Evenimentul. Membrii acesteia spun că pe lângă carnea porcului sacrificat la nuntă mai aveau şi 15 kilograme de carne din târg de la Adjud, însă mărturia lor nu poate fi probată pentru că nu deţin chitanţă.

Şefii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) şi cei ai Direcţiei Sanitar- Veterinare Bacău se ocupă de identificarea nuntaşilor şi de convocarea lor la medicii de familie, pentru analize. Ancheta demarată în acest caz de autorităţi este îngreunată însă de faptul că mare parte dintre nuntaşi fie s-au întors la casele lor - în Bucureşti, Constanţa şi Vrancea -, fie se află deja la muncă în străinătate.

Antena3.ro
 

×
Subiecte în articol: carne de porc Bacău
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close