Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Un pasaj subteran construit ingenios va prelua 25% din traficul rutier

Bacău. Un pasaj subteran construit ingenios va prelua 25% din traficul rutier

Un pasaj subteran construit printr-o metodă ingenioasă va fi inaugurat la Bacău. Constructorii au apelat la un prefabricat care a fost introdus în subteran şi care traversează liniile de cale ferată fără să întrerupă circulaţia. Pasajul ar trebui să preia un sfert din traficul rutier din oraş.

Bacău. Un pasaj subteran construit ingenios va prelua 25% din traficul rutier
Sursa foto: Foto: ziaruldebacau.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2010   •   10:38

Străpungerea pasajului a fost finalizată în aproape 6 luni de zile. Metoda de construcţie este o premieră pentru România.

“A fost realizat un prefabricat de o lungime de 86 de metri printr-o metodă unică, de post-tensionare, prefabricat care a fost lansat prin metode ciclice de impingere cu pompe hidraulice”, a declarat inginerul proiectului, Grigore Ioanid.

Pasajul va prelua 25% din traficul prin Municipiul Bacău şi va asigura legătura directă a traficului din Cartierul CFR cu centrul oraşului. Potrivit Primăriei, ce a fost mai greu s-a realizat. Mai este însă de lucru până la finalizarea proiectului.

 “În continuare avem de finalizat rampele şi, bineînteles amenajarea pasajelor şi mai ales a celor două străzi: Strada Gării şi Strada Constanţei, cu sensurile giratorii aferente şi cu Strada Ştefan Guşă şi până la Calea Oneşti”, a declarat primarul Bacăului, Romeo Stavarache

Valoarea totală a proiectului atinge 31 de milioane de lei. Aproape 25 de milioane vin însă din fonduri europene nerambursabile.

×
Subiecte în articol: Bacău
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close