Antena 3 CNN Actualitate Băcăuanii comercializează etnobotanice în pet-shop-uri şi florării

Băcăuanii comercializează etnobotanice în pet-shop-uri şi florării

Băcăuanii comercializează etnobotanice în pet-shop-uri şi florării
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Aug 2011   •   22:34

Chiar dacă au fost scoşi în afara legii, vânzătorii de etnobotanice nu se dau bătuţi! Şi-au deghizat spice-shopurile în PET-shopuri sau florării şi continuă să vândă droguri. Aşa se întâmplă în Bacău, un oraş care a închis toate magazinele de droguri legale. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă.

O discuţie care are loc între un corespondent al Observatorului şi un vânzător dintr-un aşa-zis magazin cu mâncare pentru animale şi flori. La o primă vedere, chioşcul pare a fi unul obişnuit. Dar oferta e mult mai extinsă.

Vânzătorul e foarte atent când îşi alege clienţii. Pentru unii are doar flori şi mâncare pentru animale. Pentru clienţii fideli sau pentru cei care ştiu cum să vorbească are şi altfel de marfă.

În cazul acesta, cumpărătorul a fost un reporter. Dar ar fi putut fi un copil. Cu aceiaşi bani pe care i-ar da pe un trandafir, poate să-şi cumpere doza zilnică de la acest magazin de droguri legale deghizat în florărie.Nu acum. Pentru că sunt camere de filmat în jur. În mod normal, în Bacău nu ar mai trebui să existe niciun magazin în care să se vândă droguri legale.

Poliţiştii au pus lacătul şi pe uşa buticului cu etnobotanice. Înăuntru, au găsit, nu mai puţin de 29 de plicuri cu substanţe care urmează să fie analizate. Vânzătorul se va alege cu dosar penal.

 


×
Subiecte în articol: etnobotanice Bacău
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close