Antena 3 CNN Actualitate Baconschi: Prezumtivul ministru de Externe post-Gaddafi a făcut doctoratul în România

Baconschi: Prezumtivul ministru de Externe post-Gaddafi a făcut doctoratul în România

Baconschi: Prezumtivul ministru de Externe post-Gaddafi a făcut doctoratul în România
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Apr 2011   •   12:13

Prezumtivul ministru de Externe libian post-Gaddafi şi-a făcut doctoratul în România. Cel puţin aşa susţine ministrul român de Externe, Teodor Baconschi. Declaraţia a fost făcută de oficialul român la un post de televiziune. Baconschi arată că Executivul de la Palatul Victoria urmăreşte configurarea Guvernului alternativ din Libia. Ministrul român susţine că oficialii libieni post-Gaddafi au reluat relaţiile diplomatice internaţionale.


"Nu suntem mediatori între triburi, dar urmărim profilarea unui Guvern alternativ şi bineînţeles că reprezentanţii opozanţilor lui Gaddafi au început să aibă şi contacte internaţionale. Prezumtivul ministru de Externe dintr-un Cabinet post-Gadhaffi este, într-adevăr, o persoană care şi-a făcut studiile de doctorat în România", a afirmat Baconschi, potrivit Mediafax.

El a spus că, după Conferinţa Internaţională de la Londra de la începutul acestei săptămâni s-a constituit un grup de contact care va dialoga cu toate triburile, organizaţiile şi cu Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia, de la Benghazi.

Teodor Baconschi a mai spus că, în ceea ce priveşte Libia, România a obţinut ceea ce dorea, şi anume ca implementarea celor două rezoluţii ONU să se facă de către NATO.

Întrebat dacă România ar putea trimite trupe în cazul în care se va pune problema unei participări terestre a Alianţei în Libia, ministrul a spus: "Nu avem resurse pentru aşa ceva. Majoritatea resurselor noastre sunt alocate în Afganistan".
 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close