Antena 3 CNN Actualitate Mycoplasma pneumoniae, bacteria care face ravagii în toată lumea, a apărut și în România | Simptomele care trebuie să vă trimită la medic

Mycoplasma pneumoniae, bacteria care face ravagii în toată lumea, a apărut și în România | Simptomele care trebuie să vă trimită la medic

O bacterie care face ravagii în mai multe țări a ajuns și în România. Medicii se tem că ar putea apărea o nouă epidemie.

Mycoplasma pneumoniae, bacteria care face ravagii în toată lumea, a apărut și în România | Simptomele care trebuie să vă trimită la medic
Sursa foto: Getty Images / Sebastian Condrea
de Laura Dinu    |    13 Dec 2023   •   11:57

Temerile medicilor sunt legate de înmulțirea mult prea rapidă a cazurilor de infectare. Aceștia vorbesc chiar de eventualitatea unei epidemii cauzată de bacteria Mycoplasma pneumoniae.

Infecția a început să prezinte interes pentru specialiștii din întreaga lume după ce au apărut mai multe focare în China, Danemarca și SUA.  

Afecțiunea apare cu precădere în rândul copiilor de 8-9 ani, însă în unele cazuri a apărut și la copiii mai mici, dar și la adulți.  

Principalele simptome care apar constau în durere în gât, durere de cap, iar în rândul celor mici pot apărea și strănutul, febra, ochi inflamați, roșii și chiar vărsături.  

Important de subliniat este faptul că bacteria se răspândește prin tuse și strănut.  

Specialiștii recomandă evitarea locurilor aglomerate, dar și purtarea măștilor în locurile publice, scrie Observator

Bacteria se răspândește în comunitățile foarte mari, precum școli, grădinițe, fabrici cu mulți angajați sau instituții. 

În România deja au apărut mai multe cazuri, pacienții fiind diagnosticați atât la Institutul Matei Balş din Capitală, dar şi la spitalul Victor Babeş. 

×
Subiecte în articol: bacterie epidemie
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close