Antena 3 CNN Actualitate Bacul din toamnă. Doar 18% din candidaţi au rezultate foarte bune la proba orală la română

Bacul din toamnă. Doar 18% din candidaţi au rezultate foarte bune la proba orală la română

Bacul din toamnă. Doar 18% din candidaţi au rezultate foarte bune la proba orală la română
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Aug 2011   •   13:04

Mediocritate la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. După dezastrul din vară, puţini elevi au reuşit să obţină calificative bune la proba orală de săptămâna aceasta.

Ministerul Educaţiei a făcut publice doar calificativele la probele de competenţă la limba română şi limba maternă, iar rezultatele par destul de slabe.

La proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, din 11.909 elevi înscrişi s-au prezentat la examen 10.054 de candidaţi. Dintre ei, 3.774 de candidaţi, adică puţin peste 31% au obţinut nivelul de competenţă mediu, 4.119 de candidaţi, adică 35%, nivelul avansat, în timp ce doar 18% au obţinut nivelul de competenţă experimentat. Un singur candidat a încercat să fraudeze până acum examenul şi a fost eliminat, pentru că avea la el aparatură electronică.

La  proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă, rezultatele par mai bune. 29 de candidaţi, adică 10%, au obţinut nivelul de competenţă mediu, în timp ce 37% au obţinut nivelul de competenţă avansat. Nivelul de competenţă experimentat a fost obţinut de 124 de elevi, adică 42,61% din totalul celor care au susţinut acestă probă.

Probele de foc încep abia de luni, cu proba scrisă la limba română. Atunci se va vedea cu adevărat cine a învăţat şi cine nu. Peste 62.000 de elevi dau proba scrisă la română.

 


×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close