Antena 3 CNN Actualitate Badea, despre Roşia Montană: Remarc o agresivitate vecină cu demenţa şi cu ticăloşia la adresa mea

Badea, despre Roşia Montană: Remarc o agresivitate vecină cu demenţa şi cu ticăloşia la adresa mea

Badea, despre Roşia Montană: Remarc o agresivitate vecină cu demenţa şi cu ticăloşia la adresa mea
de S.T.    |    11 Sep 2013   •   12:44

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei", a vorbit, în ediţia de marţi, despre proiectul minier de la Roşia Montană.

Acesta consideră că proiectul este foarte important pentru oamenii din zona respectivă, însă nu ascunde faptul că pe el nu îl interesează extrem de mult.

"Subiectul mi se pare împănat de prea multă prostie, iar pe mine unul mă epuizează energetic. Proiectul Roşia Montană există din anul 1995. Eu fac televiziune din 93' şi am vorbit despre acest subiect de foarte multe ori. Nu mi-am schimbat opinia în aceşti 18 ani. Nu mă interesează foarte tare(...). Eu nu trăiesc la Roşia Montană. Nu sunt isteric nici pe probleme de mediu, nici pe probleme de exploatare", a spus Badea.

"În ultimele două săptămâni, remarc o agresivitate vecină cu demenţa şi cu ticăloşia. Există nişte forme de viaţă care se revendică ecologişti. Au aflat şi ei pe 28 august de proiectul Roşia Montană şi a început o isterie...că vin cianurile în nasul nostru. Treaba oricui să facă orice doreşte... Dar unii dintre oamenii care peste noapte au dobândit un punct de vedere se manifestă foarte agresiv", a continuat realizatorul.

Potrivit lui Badea, cei care "se cred ecologişti nu îşi susţin punctul de vedere şi atât".

"Ei zic aşa: suntem împotriva proiectului Roşia Montană şi tu, Badea...şi tu, Gâdea, dacă nu faceţi ca noi înseamnă că sunteţi nişte vânduţi. Când văd ticăloşia asta, nu sunt dispus să mai tolerez nimic(...) Toţi invocă spoturile alea la Roşia Montană pe care le vedeţi la televizor, în pauzele de publicitate. Rostul pauzei publicitare în televiziunea comercială este să ofere un spaţiu bine determinat de copertele de publicitate celor care doresc să îşi facă cunoscut anunţul. O televiziune vinde expunere pe bani(...). Publicitatea nu cumpăra opinia. Opinia mea în legătură cu acest proiect (Roşia Montană -n.r.) este aceeaşi de 18 ani, nu a suferit modificări", a punctat realizatorul TV.

Potrivit acestuia, felul în care se manifesta preşedintele României, acum un an, atrăgea numeroase semne de întrebare, dar la vremea respectivă nu s-a isterizat nimeni.

"N-am văzut pe nimeni dând cu sticluţa în asfalt pe vreamea când Traian Băsescu zicea să se facă Roşia Montană. Pe mine nu mă interesează dacă se face sau nu Roşia Montană. Cât de cretin trebuie să fii să susţii că eu am luat bani de la Roşia Montană? Da mă! Am luat bani de la Roşia Montană să NU mă intereseze! Dacă aş fi fost împotriva proiectului şi acum aş fi fost un susţinător frenetic, cred că existau motive pentru asemenea ticăloşie, dar asta înseamnă un singur lucru: mulţi dintre oamenii ăia din stradă sunt ticăloşi şi sunt băsişti. Profită de o emoţie colectivă ca să-şi rezolve nişte ţinte, cum aş fi de exemplu eu", a adăugat Badea.

Badea: I-aş întreba pe domnii ecologişti când anume, din '95 încoace, v-a indignat proiectul Roşia Montană aşa de tare

Pentru a vedea cât de ecologişti sunt oamenii, Badea a făcut un experiment pe site-ul de socializare Facebook.

Vezi AICI reacţiile celor care susţin că vor să protejeze natura.

   VEZI AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII "În gura presei CU MIRCEA BADEA".

          VEZI PE VIDEONEWS.RO MAI MULTE FAZE TARI DIN EMISIUNEA ÎN GURA PRESEI.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Rosia Montana
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close