Antena 3 CNN Actualitate Bagaj suspect semnalat în Piața Națiunilor Unite din Bucureşti

Bagaj suspect semnalat în Piața Națiunilor Unite din Bucureşti

Un bagaj suspect a fost semnalat în Piața Națiunilor Unite din București. Autoritățile au început verificările, după ce circulația a fost blocată.

Bagaj suspect semnalat în Piața Națiunilor Unite din Bucureşti
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2021   •   17:15

Update

Operațiune a fost încheiată cu succes. Bagajul suspect a fost deschis de către specialiștii Brigăzii Antitero. Acesta era gol. 

------------

Știre inițială

Bagaj suspect găsit în zona Piața Națiunilor Unite. Alarma s-a dat prin apel la 112. Se inițiază procedurile standard, ”suntem la fața locului împreuna cu structurile MAI”, a transmis, vineri după-amiază, SRI.

Alerta a fost dată prin apel la 112, când o persoană a semnalat prezența unui bagaj, în fața unei biserici, în apropierea Pieței Națiunilor Unite, din București.  

Imediat, zona a fost împânzită de mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, până în momentul sosirii celor din Brigada Antitero, serviciu din subordinea SRI.

La fața locului au sosit mai multe echipaje de pompieri dar și medici. Întreaga circulație a fost blocată.

Un perimetru de aproximativ de 500-600 de metri, care a fost blocat de către oamenii legii, este acum zona de acțiune a specialiștilor Antitero. Nimeni nu poate intra în acest permiteru stabilit de oamenii legii.

Persoana care a lăsat rucsacul nu riscă nimic, dacă în conținutul bagajului nu este nimic periculos. Dacă bagajul ar fi avut un conținut periculos, acesta ar fi trebuit detonat, fie la fața locului fie va fi mutat.

Asupra bagajului s-a acționat cu un robot care a mers în locul unde se afla bagajul, pentru a stabili conținutul acestuia. Robotul are capacitatea de a deschide acel rucsac. Brigada Antitero are inclusiv capacitatea de a scana bagajul cu infraroșu.

Angajatul de la brigada Antitero, îmbrăcat într-un combinezon pentru protecție, a scanat conținutul bagajului, după care s-a apropiat de bagaj. 

 

×
Subiecte în articol: bomba București Antitero bagaj suspect
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close