Antena 3 CNN Actualitate Metoda prin care un hoț a reușit să fure bagajele de cală ale unor români | Abia după doi ani au aflat ce s-a întâmplat cu bunurile lor

Metoda prin care un hoț a reușit să fure bagajele de cală ale unor români | Abia după doi ani au aflat ce s-a întâmplat cu bunurile lor

Doi români care se întorceau din Statele Unite ale Americii și Canada spre România și-au pierdut bagajele de cală. Abia după doi ani, aceștia au aflat ce s-a întâmplat cu bunurile lor.

Metoda prin care un hoț a reușit să fure bagajele de cală ale unor români | Abia după doi ani au aflat ce s-a întâmplat cu bunurile lor
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    19 Oct 2023   •   15:53

În data de 29 octombrie 2021, unul dintre cei păgubiți a fost un român care revenise în țară din SUA, pe ruta Chicago-Varșovia-București.

Bărbatul avea trei bagaje de cală, însă, pe banda alocată cursei sale, unul dintre trolere lipsea, de altfel, cel care era cel mai valoros. Românul mărturisește că bagajul respectiv conținea camera foto și accesoriile aferente, dar și haine, bunuri în valoare de 5.000 de dolari.

Inițial, el a luat legătura cu aeroportul unde a avut escală și apoi cu cei din Chicago. Acolo a aflat că toate cele trei bagaje ale sale au plecat la timp, iar trolerul respectiv ar fi trebuit să ajungă la Otopeni la aeroport odată cu el.

Citește și: Zboruri noi din Bucureşti către Italia, de pe Aeroportul Băneasa, începând din toamnă

Fiind deranjat de situație, omul s-a adresat polițiștilor de frontieră. 

”Vizionând înregistrările surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zona benzilor pentru bagaje, s-a constatat că un bagaj care seamănă cu cel la care face referire persoana vătămată a fost ridicat de o persoană de sex masculin care a ajuns în sala de recuperare bagaje, ce a sosit în aeroport cu o cursă Ryanair, nr.RYR7368, în data de 29.10.2021, la ora 17:15”, notează ziare.com.

Tot în acea zi, o altă persoană, femeie, s-a confruntat cu o situație similară. Românca a sesizat că i-a dispărut o geantă din cele puse la cală, după ce aterizase pe Otopeni, dar cu o cursă din Toronto-Varșovia-Otopeni. Situația a fost rezolvată tot cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale aeroportului.

Mai exact, s-a constatat faptul că un tânăr care revenise în România, cu o cursă Ryanair, s-a servit cu două trolere de pe banda 2, apoi s-a făcut nevăzut. Polițiștii au reușit să-l identifice, iar la audieri, românul a spus că a recurs la acea faptă pentru că nu se afla în apele lui, fiind consumator de heroină.

×
Subiecte în articol: roman aeroport bagaje pierdute
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close