Antena 3 CNN Actualitate Baia Mare. Cinci dintre persoanele date dispărute într-o mină dezafectată, găsite decedate

Baia Mare. Cinci dintre persoanele date dispărute într-o mină dezafectată, găsite decedate

Baia Mare. Cinci dintre persoanele date dispărute într-o mină dezafectată, găsite decedate
Sursa foto: Foto: symboticware.com
29 Dec 2012   •   09:30

Cinci dintre persoanele care fuseseră date dispărute după ce au intrat într-o galerie de mină dezafectată din Baia Mare au fost găsite decedate de către echipele de intervenţie care le-au căutat pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă.
   
Primele informaţii furnizate de către echipele de intervenţie arată că cinci dintre persoanele care fuseseră date dispărute ar fi fost găsite decedate.
   
Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Buca, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că la căutări participă şi salvatori minieri din Petroşani, iar operaţiunea nu s-a încheiat.
   
Cele cinci persoane făceau parte dintr-un grup care a intrat în mina dezafectată din cartierul băimărean Valea Borcuţului pentru a căuta fier vechi.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, declara, vine seară, că este vorba despre şase persoane care ar fi intrat în mina dezafectată în cursul zilelor de joi şi vineri, dispariţia lor fiind anunţată vineri seară la 112, de căte familii.
   
Cei şase, care locuiau în apropierea fostei mine din Baia Mare, căutau fier vechi.
   
Pentru căutarea acestora au fost mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ale Poliţiei, dar şi salvatori minieri.
   
Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Buca, preciza că galeria în care au intrat cei şase este o fostă mină de cupru, iar oamenii au mers pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi ar fi intrat într-un puţ.

×
Subiecte în articol: mina Baia Mare fier vechi deces victime ISU
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close