Antena 3 CNN Actualitate Baia Mare. Femeie lăsată să moară în spital, din cauza religiei

Baia Mare. Femeie lăsată să moară în spital, din cauza religiei

Baia Mare. Femeie lăsată să moară în spital, din cauza religiei
Sursa foto: Foto: Videonews
29 Sep 2011   •   18:49

Caz şocant la Baia Mare. O femeie riscă să moară cu zile, chiar în spital după ce familia ei a refuzat transplantul de sânge care i-ar putea salva viaţa. Femeia a fost victima unui accident rutier. Medicii au reuşit să o stabilizeze, dar o operaţie pe creier este singura ei şansă de supravieţuire. Rudele însă, membre ale organizaţiei Martorii lui Iehova, refuză cu desăvârşire acest lucru. Şi nimeni nu poate face nimic.

Operaţia a reuşit să-i salveze viaţa femeii, dar nu se ştie pentru cât timp. Asta pentru că victima este şi la această oră în comă de gradul patru. Imediat după intevenţia chirurgicală, examenul cu aparatul tomograf a scos la iveală o problemă mult mai gravă. Un cheag de sânge pe creier.

Femeia ar trebui operată de urgenţă. Lucru imposibil însă. Fiecare membru al cultului din care face ea parte este obligat contractual să renunţe la o serie de servicii. Transfuzia de sânge este unul dintre aceste lucruri şi este considerat un păcat capital în rândul membrilor Martorilor lui Iehova.

Tot ce pot face medicii acum este să o ţină pe femeie în secţia de reanimare.

Din punct de vedere legal, poliţiştii nu au pârghiile necesare pentru a interveni. Asta pentru că femeia a fost cea care a decis să renunţe la aceste drepturi.>

×
Subiecte în articol: Baia Mare spital religie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close