Antena 3 CNN Actualitate Copil de 9 ani din Vaslui, tăiat cu cuțitul de tatăl lui, după ce a intervenit în cearta părinților

Copil de 9 ani din Vaslui, tăiat cu cuțitul de tatăl lui, după ce a intervenit în cearta părinților

Incident șocant, vineri seara, în comuna Pogonești din Vaslui: Un băiat de numai 9 ani a fost rănit cu un cuțit, chiar de către tatăl său. Băiatul s-a băgat în cearta părinților, încercând să își apare mama de bărbatul care o amenința cu un cuțit

Copil de 9 ani din Vaslui, tăiat cu cuțitul de tatăl lui, după ce a intervenit în cearta părinților
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    05 Iun 2021   •   14:32

În momentul în care bărbatul a atacat-o pe femeie, copilul a intervenit și a fost tăiat grav la palma dreaptă. Degetul mare i-a fost pur și simplu secționat de lama cuțitului, potrivit presei locale.

Sora băiatului, de 12 ani, a sunat la 112 și a alertat Poliția și Ambulanța. Minorul rănit a primit îngrijiri medicale la fața locului și a fost transportat la spitalul din Bârlad, fiind diagnosticat cu plagă tăiată la mâna dreaptă, iar ulterior a fost transferat la Iași.

Vecinii spun că ambii părinți sunt alcoolici, iar cei doi copii sunt agresați și neglijați sistematic. Mai mult, se pare că la Judecătoria Bârlad atât mama cât și tatăl copiilor au făcut plângeri pentru a cere ordine de protecție, unul împotriva celuilalt, de mai multe ori. Dar de fiecare dată se răzgândeau și își retrageau reclamațiile.

Sora sa de 12 ani a fost scoasă imediat din familie și instituționalizată la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRU CANE) din Bârlad, aparținâd Protecției Copilului din Vaslui.

Poliția a deschis dosar penal și a emis un ordin de restricție provizoriu pe numele agresorului

PJ Vaslui a deschis un dosar penal împotriva tatălui agresor, Paraschiv Ș., pentru violență domestică și rele tratamente aplicate minorului. Cercetările contină pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

Nu este pentru prima dată când cei doi frați din Pogonești sunt luați din familie și anul trecut aceștia au fost instituționalizați în Centrul de Primire în Regim de Urgență din complexul de servicii comunitare „Neculai Roșca Codreanu” din Bârlad.

Minorii au fost însă reintegrați în familie, dar au fost monitorizați, iar acum, după cele petrecute, va fi efectuată o anchetă socială, care va stabili măsurile ce se impun pentru securizarea celor doi minori.

“În cursul zilei de ieri, 4 iunie, ora 20.58, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au fost sesizați cu privire la un scandal produs într-o familie din localitatea Pogonesti, ocazie cu care un minor, în vârstă de 9 ani, ar fi suferit o plagă tăiată la un deget al mâinii drepte. Minorul a fost transportat la spital pentru primirea de îngrijiri medicale și internat împreună cu mama să (30 de ani).

Celălalt copil al familiei, o minoră în vârstă de 12 ani, a fost internată pentru evaluare și consiliere psihologică într-un centru al D.G.A.S.P.C. Vaslui, din municipiul Bârlad. În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Împotriva bărbatului de 58 de ani a fost emis un ordin provizoriu de protecție.”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

×
Subiecte în articol: baiat copil taiat cutit cearta parinti tatal Vaslui
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close