Antena 3 CNN Actualitate Un baiat de 15 ani și tatăl său au căzut într-o prăpastie, în Munții Făgăraș. Bărbatul a murit, iar adolescentul este în stare gravă

Un baiat de 15 ani și tatăl său au căzut într-o prăpastie, în Munții Făgăraș. Bărbatul a murit, iar adolescentul este în stare gravă

Un bărbat de 42 de ani şi-a pierdut viaţa, iar fiul său de 15 ani este grav rănit după ce au căzut duminică de pe unul dintre versanţii vârfului Viștea Mare, în Munții Făgăraș. Potrivit jandarmilor, cei doi s-au dezechilibrat din cauza traseului extrem de periculos și terenului acoperit cu gheață.

Un baiat de 15 ani și tatăl său au căzut într-o prăpastie, în Munții Făgăraș. Bărbatul a murit, iar adolescentul este în stare gravă
Sursa foto: Jandarmeria Brasov
de Mia Lungu    |    16 Noi 2020   •   16:45

O operațiune de salvare a jandarmilor montani şi a salvamontiştilor a avut loc duminică în Munții Făgăraș. Un tânăr de 15 a fost coborât cu elicopterul SMURD, după ce a căzut într-o prăpastie. Tânărul se afla împreună cu tatăl său pe un traseu de pe Vârful Viștea Mare. Din nefericire, bărbatul și-a pierdut viața după ce trupul său s-a prăbușit în gol, câteva zeci de metri. Trupul tatălui său urmează să fie coborât luni de pe munte, conform presei locale.

"Două persoane au fost implicate în eveniment, o cădere de la înălțime, o persoană este decedata iar cea de-a doua are multiple traumatisme. Salvamontistii au solicitat un elicopter, care a fost trimis în zonă, pentru a i se preda accidentatul pentru un transport rapid către o unitate medicala." anunta duminica Serviciul Judetean Salvamont Brasov.

Acțiune în derulare pentru salvarea unei persoane grav accidentată în zona Viștea Mare din masivul #Făgăraș. Două...

Posted by Serviciul Județean Salvamont Brașov on Sunday, 15 November 2020

Deocamdată nu se ştie cum de au căzut amândoi turiştii deodată. Este posibil ca unul dintre ei să fi încercat să-l prindă pe celălalt şi să fi fost antrenat în cădere. Alţi turişti aflaţi pe traseu au sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise echipe mixte de la salvamont şi jandarmeria montană. 

După o operațiune dificilă, tânărul a fost recuperat de salvatorii SMURD, care au coborât din elicopter, pe un troliu, până la victimă. Băiatul a fost transportat apoi pe stadionul orașului Victoria și, ulterior, la spital. Se pare că adolescentul are leziuni la coloana vertebrală. 

 

Săptămâna trecută un alt bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident asemănător, pe versantul nordic al Vârfui Viștea

În data de 10 noiembrie, salvatorii montani din cadrul echipei Victoria, în colaborare cu Jandarmeria montană au pornit în căutarea unui turist pe care familia l-a dat dispărut. În jurul orei 14:00, acesta a fost găsit la altitudinea de 1900 metri, pe versantul nordic al Vârfui Viștea, decedat ca urmare a căderii de la înălțime.

"Fiecare efort pe care îl facem pentru cetățeni, fiecare intervenție a noastră pentru a vă ajuta/salva/sprijini, ne face să ne simțim împliniți atât din punct de vedere profesional cât și uman. De data asta însă, dincolo de tot efortul, ne simțim neputincioși: nu am putut face mai mult!" a fost mesajul transmis la acel moment de Jandarmeria Brasov.

 

?‍♂️ Fiecare efort pe care îl facem pentru cetățeni, fiecare intervenție a noastră pentru a vă ajuta/salva/sprijini, ne...

Posted by Jandarmeria Brașov on Thursday, 12 November 2020

×
Subiecte în articol: Viștea Mare muntii fagaras accident
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close