Antena 3 CNN Actualitate Bâlbâieli în carantinarea a 8 localităţi din Timiş. Carantina, anunţată cu o oră şi jumătate înainte, la 03:45

Bâlbâieli în carantinarea a 8 localităţi din Timiş. Carantina, anunţată cu o oră şi jumătate înainte, la 03:45

Bâlbâieli în Timiş, cu privire la carantinarea a 13 localităţi. Ieri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis la 03:45 decizia, că peste o oră şi 15 minute se instituie carantina în mai multe localităţi. Decizia anunţată în ultimul moment pare că a dat totul peste cap.

Bâlbâieli în carantinarea a 8 localităţi din Timiş. Carantina, anunţată cu o oră şi jumătate înainte, la 03:45
de Iulia Gorgorin    |    05 Noi 2020   •   19:20

Poliţiştii şi jandarmii au instituit filtre în localităţile carantinate din judeţul Timiş. Oamenii care tranzizează respectivele localităţi trebuie să aibă motive bine întemeiate, sau să aibă declaraţie de la angajator, în cazul în care merg la serviciu.

De asemenea, locuitorii comunelor aflate în carantină au voie să meargă la serviciu, la cumpărături de strictă necesitate, la farmacie sau la medic, doar cu declaraţie pe proprie răspundere.

Locuitorii acuză că măsura a fost luată de autorităţi pe repede înainte şi nu au fost informaţi din tim. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că unii dintre ei au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, pentru că nu au ştiut că este necesară adeverinţa sau declaraţia pe proprie răspundere.

În Timiş, 13 localităţi, respectiv opt comune şi câteva sate se află în caranintă, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depășit 8 la mia de locuitori, în cele mai multe dintre ele.

„Începând cu data de 5.11.2020, ora 5, următoarele localități intră în carantină: Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche; și Ghiroda fără satul Giarmata Vii.

Rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele:

1.centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului;
2.centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc să tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este:

1.DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora”, transmite IPJ Timiș.

×
Subiecte în articol: bâlbâieli Timis carantină
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close