Antena 3 CNN Actualitate Balcon prăbuşit în timpul nopţii într-un bloc din Vaslui

Balcon prăbuşit în timpul nopţii într-un bloc din Vaslui

Incidentul a avut loc luni dimineaţa, la ora 02:40. Un balcon de la etajul 3 al unui bloc din Vaslui s-a prăbuşit peste balconul de la etajul inferior. Din cauza zgomotului puternic locatarii au crezut că este un cutremur.

Balcon prăbuşit în timpul nopţii într-un bloc din Vaslui
Sursa foto: vremeanoua.ro
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2020   •   18:15

Locatarii unui bloc de pe strada Călugăreni judeţul Vaslui au tăit o spaimă teribilă la ora trei dimineaţa.

"Am auzit un zgomot puternic şi apoi am vãzut că balconul a căzut cu tot ce era în el”, a declarat proprietara imobilului.

Femeia a sunat imediat la 112. La faţa locului au venit mai multe echipaje de intervenţie

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au anunţat că nu pot interveni la fața locului deoarece nu au ajuns încă specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Vaslui şi de la Serviciul Urbanism al Primăriei, notează vremeanouă.ro

Proprietara pune totul pe seama vechimii clădirii

"Cred cã vechimea clãdirii si-a spus cuvântul dar si modul în care a fost fãcut acel balcon, fără o structurã de rezistentă în zidurile laterale. În interiorul balconului aveam un dulap cu câteva lucruri personale dar acesta a fost distrus în urma prăbusirii”, a mai declarat proprietara imobilului.

Primăria oferă sprijin în acest caz

”La fața locului a fos trimisă o echipă din cadrul Primăriei Vaslui care să efectueze o anchetă socială pentrua vede cum putem să ajutăm familia la reconstrucția balconului mai ales că va fi foarte greu pentru aceasta să suporte cheltuielile de reparație” , a declarat primarul orașului Vaslui, informează vremeanoua.ro

Edilul crede că supraaglomerarea balconului ar fi cauza prăbuşirii dar nu exclude şi alţi factori externi

“Cel mai probabil, supraaglomerarea balconului cu diverse bunuri depozitate dar și ploaia a distrus, în timp, armătura și toate acestea au dus la prăbușire”, susține edilul din Vaslui.

Semnal de alarmă pentru cetăţeni

În acest context, prin comisia de urbanism, edilul vrea să tragă şi un semnal de alarmă, faţă de cetăţenii municipiului Vaslui să nu mai aglomereze balcoanele pentru a evita astfel de situaţii.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la prăbuşirea balconului. Mai mult, ancheta va viza şi întregul imobil pentru a se stabili dacă acesta pune în pericol siguranţa locatarilor.

 

×
Subiecte în articol: Vaslui balcon prabusire
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close