Antena 3 CNN Actualitate Salvamontiștii au dat jos banca de pe Vârful Călțun din Munții Făgăraș. "E la cota 2.000, proprietarul poate veni să o ridice"

Salvamontiștii au dat jos banca de pe Vârful Călțun din Munții Făgăraș. "E la cota 2.000, proprietarul poate veni să o ridice"

Salvamontiștii din Argeș au demontat și au coborât banca pe care o familie de sibieni a urcat-o pe Vârful Călțun, la 2.505 metri.

Salvamontiștii au dat jos banca de pe Vârful Călțun din Munții Făgăraș. "E la cota 2.000, proprietarul poate veni să o ridice"
Sursa foto: Facebook Trasee Montane
de Silvia Preda    |    02 Dec 2021   •   21:43

”A fost demontată și coborâtă până la cota 2.000. Nici nu știu dacă a mai fost montată la loc sau lăsată așa, dar proprietarul o poate ridica de acolo, dacă vrea”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

Salvamont: "Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă”

Banca a apărut în 14 august, pe un traseu montan în Munții Făgăraș, în Vârful Călțun. Apariția a fost semnalată atunci de un turist din Pitești, care s-a întâlnit pe traseu cu cei care au montat-o, o familie de sibieni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Pe Cornul Călțunului, o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei postate) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze, să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 August, în același loc și la aceeași ora!", a scris piteșteanul pe Facebook.

Șeful Salvamont Sibiu: "Nu poate face fiecare ce-l taie capul"

"În primul rând trebuie să primească un aviz de la unitatea administrativ teritorială care este proprietara terenului, iar dacă este pe traseu turistic, în cazul nostru, conform noului ghid adoptat de Consiliul Județean trebuie să ne ceară nouă, Salvamontului, avizul. Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen. Din punctul meu de vedere ar trebui coborâtă de acolo”, a declarat în vară șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Vârful Călțun, cunoscut și ca Cornul Călțunului, este un vârf muntos în Masivul Făgăraș. Are altitudinea de 2.505 metri. 

×
Subiecte în articol: banca varful caltun muntii fagaras
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close