Antena 3 CNN Actualitate Băncile au dat startul programului „Noua Casă”. Care sunt noile condiții

Băncile au dat startul programului „Noua Casă”. Care sunt noile condiții

Băncile au dat de astăzi startul programului „Noua casă”, pentru cei care vor să cumpere o locuință. „Noua casă” vine cu modificări față de vechiul program, „Prima casă”.

Băncile au dat startul programului „Noua Casă”. Care sunt noile condiții
Sursa foto: Pexels
de Diana Dragotescu    |    03 Sep 2020   •   17:30

Valoarea locuințelor vechi sau consolidate care pot fi cupărate prin acest program crește la 70.000 de euro și este nevoie de un avans de 5%. Pot fi cumpărate și locuințe mai scumpe, cu o valoare de cel mult 140.000 de euro însă aici avansul va fi unul de 15%. În schimb, prin noul program nu mai pot fi construite case, se pot lua doar cele finalizate și recepționate. 

Achiziționarea unei locuințe este un pas extrem de important. Factorii de care trebuie să ținem cont

Adrian Mitroi, profesor în economie a vorbit despre lansarea noului program la Antena 3: „Sunt două tipuri de cumpărători interesați. Sunt cei cu interes investițional, cu interesul financiar și cei care au interesul unei utilități locative. Între cele două abordări există o diferență. Locuința este o investiție cu un mare efect financiar pe termen lung și trebuie foarte atent calibrată în funcție de condițiile pe termen lung, nu doar cele pe termen scurt”.

Investițiile trebuie bine analizate. Consumatorii de astăzi s-au schimbat iar flexibilitatea joacă un rol major: „Atractivitatea unei investiții nu ar trebui să depindă de condițiile temporare de piață, o investiție nereușită are un efect profund permanent. Recomandarea este să conteze mai puțin standardul și oportunitățile aparente oferite de un program guvernamentel, aceste vin și trec, ci ce contează este utilitatea pe termen lung. Ne-am schimbat ca și consumatori iar achiziția nu se face în condiții temporare”, a explicat Adrian Mitroi.  

Băncile au dat startul programului „Noua Casă”

×
Subiecte în articol: noua casa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close