Antena 3 CNN Actualitate Băncile din Capitală, luate la control de poliţişti, după jaful armat din Ajunul Crăciunului

Băncile din Capitală, luate la control de poliţişti, după jaful armat din Ajunul Crăciunului

Băncile din Capitală, luate la control de poliţişti, după jaful armat din Ajunul Crăciunului
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Dec 2012   •   16:18

Poliţia Capitalei verifică toate băncile din Bucureşti. Sunt evaluate măsurile de securitate care privesc protecţia, manipularea şi transportul de banilor. Controalele, care sunt programate să se încheie în cursul zilei de vineri, vin după ce 2 sucursale bancare au fost jefuite într-o singură săptămână.
   
Potrivit Poliţiei Capitalei, la verificări participă toţi poliţiştii bucureşteni specializaţi în sisteme de pază, precum şi toţi poliţiştii de proximitate aflaţi de serviciu în cele două zile.
   
Acţiunea vine ca urmare a celor două jafuri înregistrate luna aceasta în Bucureşti, care au vizat sucursale ale băncii Raiffeisen de pe Şoseaua Olteniţei şi Şoseaua Pipera, scrie Mediafax.
   
Potrivit poliţiştilor, sunt evaluate măsurile de securitate care privesc protecţia, manipularea şi transportul de bani, în aşa fel încât riscurile legate de producerea unor jafuri să fie mult reduse.
   
Poliţiştii urmăreasc, în principal, existenţa sistemelor de alarmare, nivelul de vigilenţă în rândul personalului de pază şi gradul de instruire al angajaţilor în cazul unui jaf.
   
"Acest control vizează sucursale ale tuturor celor 40 de bănci care funcţionează în Bucureşti. Acestea au deschise, în total, în Capitală, 1.050 de sucursale, însă joi şi vineri vor fi verificate numai acele unităţile care, din punctul nostru de vedere, prezintă un factor de risc mai ridicat", au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.
   
Luna aceasta, poliţiştii bucureşteni s-au confruntat cu două jafuri, la sucursale ale băncii Raiffeisen, care au avut loc la un interval de numai cinci zile.
   

×
Subiecte în articol: masuri de securitate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close