Antena 3 CNN Actualitate Bugetarii protestează de săptămâni, Nicolae Ciucă le spune că nu sunt bani

Bugetarii protestează de săptămâni, Nicolae Ciucă le spune că nu sunt bani

Revendicările salariale ale protestatarilor din mediul bugetar nu vor putea fi rezolvate până la finalul acestui an. Nu sunt bani, asta spune Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

Bugetarii protestează de săptămâni, Nicolae Ciucă le spune că nu sunt bani
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   16:39

Acesta a mai declarat și că nu există riscul ruperii coaliției de guvernare, întrucât anul viitor nu vor fi introduse noi taxe și impozite. Aceasta ar fi, potrivit liderului național liberal, ”linia roșie” peste care nu se va trece.

"În momentul de faţă, se lucrează la nivelul fiecărui minister pe limitele bugetare care au fost distribuite de Ministerul Finanţelor, astfel încât construcţia bugetară pentru anul viitor să poată acoperi atât partea de finanţare a investiţiilor, cât şi partea de cheltuieli bugetare, aici intrând şi anvelopa salarială. Modul în care se va lua decizia la nivelul Guvernului, probabil se va finaliza prin a avea toate cifrele pe masă şi ulterior să se ia o decizie. În acest moment, este clar că nu există banii necesari pentru ca până la finele anului să se întâmple o soluţionare a revendicărilor salariale", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Cât despre impozitarea progresivă, Ciucă spune că în prezent nu poate fi vorba de o cotă unică, întrucât impozitarea are valori diferite pe anumite categorii de venituri.

"Astăzi, nu vorbim despre o cotă unică de impozitare, pentru că avem un impozit pe profit de 16%, impozitul pe venit de 10% şi impozitul pe dividende de 8%. Ca atare, neavând o cotă unică şi având în continuare spaţiu de lucru pentru cota unică, neepuizându-şi sursa de a produce efectele în acest sens, mergem în continuare pe cota unică. Nu există motive de rupere a coaliţiei cu PSD în ceea ce priveşte luarea de măsuri fiscale. Linia roşie despre care am discutat, şi cred că am convenit, pentru că de aceea suntem într-o coaliţie şi ne-am asumat o responsabilitate, este cea legată de taxe şi impozite noi anul viitor, şi peste această linie nu trecem", a mai declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL s-a întâlnit vineri cu primarii din partidul pe care-l conduce la Consiliul Județean Timiș, unde au discutat probleme legate de investiții locale.

×
Subiecte în articol: bani bugetari proteste Nicolae Ciucă
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close