Antena 3 CNN Actualitate Bani în plus la salariu pentru acești români! Veniturile pot ajunge până la 8.000 de lei: ”Ei chiar au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa”

Bani în plus la salariu pentru acești români! Veniturile pot ajunge până la 8.000 de lei: ”Ei chiar au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa”

Un nou proiect, care prevede o creștere semnificativă a salariilor pentru o anumită categorie de români, a fost votat de consilierii PMB.

Bani în plus la salariu pentru acești români! Veniturile pot ajunge până la 8.000 de lei: ”Ei chiar au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa”
Sursa foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    14 Apr 2024   •   18:00

În urma unei ședințe la nivelul Consiliului General al Capitalei, consilierii PMB au votat majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local din Bucureşti.

Au fost 33 de voturi ”pentru” și 14 ”abțineri”.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, susține că decizia a fost luată pentru a suplini nevoile de bază ale angajaților fără studii superioare, asta pentru că, spune edilul, aceștia au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa de muncă.

”În linii mari, a fost o singură regulă, pentru toate instituţiile: bani mai puţini în plus către persoane cu studii superioare şi bani mai mulţi pentru persoane fără studii superioare, pentru că ei chiar au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa în momentul de faţă”, a spus Nicuşor Dan, notează Spotmedia.

Inițiativa nu este văzuă cu ochi buni de către toată lumea. Gherdan Dumitru, vicepreședintele sindicatului Forum, susține că se va face o nedreptate pentru ceilalți angajați din sistem.

”Acest proiect este similar cu cel din luna februarie. La vremea respectivă a avut loc o întâlnire unde au participat şi câţiva consilieri generali şi au avut loc nişte discuţii. Credeam noi că o să urmeze o punere la masă a părţilor: şi Executivul, şi reprezentanţi ai Consiliului General, cât şi oameni ai salariaţilor. Nu a avut loc acest lucru. (…)

Proiectul acesta, dacă se votează, creează o nedreptate, fiindcă o bună parte sunt mărite salariile cu 50% – şi este un gol destul de mare – şi restul cu 5%. Foarte mulţi salariaţi din PMB vor sări în zona venitului net de 8.000 de lei, moment în care se pierd nişte drepturi câştigate prin lege: nu se mai acordă indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă” a spus Gherdan Dumitru, vicepreședintele sindicatului Forum.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close