Antena 3 Actualitate Bani pentru primăriile care vor să modernizeze sau să înfiinţeze sisteme centralizate de încălzire

Bani pentru primăriile care vor să modernizeze sau să înfiinţeze sisteme centralizate de încălzire

21 Ian 2020   •   22:17
Bani pentru primăriile care vor să modernizeze sau să înfiinţeze sisteme centralizate de încălzire

Unităţile administrativ-teritoriale (UAT) pot trimite, până la 31 martie 2020, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) solicitări de finanţare pentru proiecte de reabilitare, modernizare sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor.

„UAT-urile care deţin în proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termică beneficiază de cofinanţare nerambursabilă a proiectelor de investiţii în limita a 70 milioane lei credite bugetare şi 270 milioane lei credite de angajament - sume alocate Programului Termoficare  şi aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul lucrărilor publice, Ion Ştefan.

Finanţarea se asigură de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, în limita a 400 milioane lei şi din bugetul local al UAT-urilor. Cota de cofinanţare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contribuţia de la bugetul local este de minimum 15%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close